|

Doktor olacaktı silahla kaçırdılar

Tıp Fakültesi öğrencisi Aynur A''nın terör örgütü tarafından kaçırılması üzerine ailesi, seslerini duyurmak için Diyarbakır''da oturma eylemi yapan ailelere katıldı. Baba Şemsettin A. ''Kızımı kandırdıktan sonra silah zoruyla götürdüler'' şeklinde konuştu.

Aa
00:00 - 28/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:22 - 27/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
Doktor olacaktı silahla kaçırdılar
Doktor olacaktı silahla kaçırdılar

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Aynur A''nın terör örgütü tarafından kaçırıldığını ileri süren ailesi, seslerini duyurmak için Diyarbakır''da oturma eylemi yapan ailelere katıldı Terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarının serbest bırakılması için Batman''dan Diyarbakır''a gelerek seslerini duyurmaya çalışan ailelere dahil olan Şemsettin ve Hamide A. çifti, kızlarından 27 gündür haber alamadıklarını belirtti.

ZAHO''YA GİTTİ

Şemsettin A, gazetecilere, yaptıkları araştırma sonucunda kızının Zaho''ya gittiğini öğrendiğini anlattı. Kızının gönderdiği mektupta, ''Beni merak etmeyin. Suriye''ye hastaları tedavi etmeye gidiyorum'' şeklinde ifadenin yer aldığını kaydeden Şemsettin A, şöyle konuştu:

''KIZIN ARTIK BİZİMDİR'' DEDİLER

''Ben de bunun üzerine eşim ve çocuğumla beraber bir hafta boyunca Suriye''de kızımı aradım. Herhangi bir yerde izine rastlamayınca Irak''a gittik ve orada bir kampta olduğunu tespit ettik. Kamptaki sorumludan rica ettik, ''kızımızı verin'' dedik. Beni öldüreceklerini söylediler. Kamptakiler ''kızın artık bizimdir'' dediler.''

DİYABET İLACI KULLANMALI

Şemsettin A, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın dün Diyarbakır''daki mitingi öncesinde kendisi ile havaalanında görüştüğünü bildirerek, kızı gelinceye kadar Diyarbakır''da oturma eylemini sürdüreceğini dile getirdi. Kızının diyabet hastası olduğunu ve düzenli olarak kullanması gereken bazı ilaçları bulunduğunu vurgulayan Şemsettin A, konuşmasını şöyle sürdürdü:

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜK

''Başbakan Erdoğan ile görüştük, durumu anlattık. Kızımın hayatından endişeliyim. Benim kızımın kimseyi öldürme gibi bir niyeti yok, karıncayı bile incitemez. Kızımı kandırdıktan sonra silah zoruyla götürdüler. 4-5 kişi silahla başında durduğu zaman mecbur kalıp onlarla gitmiştir. Yalanlarla kandırıp götürdüler. Ben kızımı istiyorum. Barış istiyoruz, insanlık istiyoruz. Kimsenin çocuğunun ölmesini istemiyoruz.''

Anne Hamdiye A. eylem yapan aileleri televizyondan takip ettiklerine değinerek, ''Tüm aileler ile beraber çocuklarımızın gelmesini istiyoruz. Çocuklarımız gelinceye kadar burada eyleme devam edeceğiz'' dedi.


10 yıl önce