|

Doktoru komaya soktular

Hakkari'de doğum sonrasında hayatını kaybeden bir kadının yakınları, ihmali olduğu iddiasıyla Doktor Soner Pul'u feci şekilde döverek komaya soktu. Doktor, yoğun bakımda tedavi altına alınırken, hastane acil servis hariç hizmet vermeyi durdurdu

.
00:00 - 14/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:12 - 13/08/2013 Salı
Yeni Şafak
Doktoru komaya soktular
Doktoru komaya soktular

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kaldırıldığı hastanede doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden kadının yakınları, sorumlu tuttukları doktoru döverek hastanelik etti. Sancıları tuttuğu için Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Güllü Bülbin (34), normal doğumla bir kız çocuk dünyaya getirdi. Genç kadın, sorunsuz geçen doğum sonrası servise alındı. Kontrolleri yapıldıktan sonra doktorun başka bir odadaki hastaya bakmak için dışarı çıktığı esnada Güllü Bülbin sancılandı. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen genç kadın yataktan düştü. Kalbi durduğu için hemen ameliyata alınan Güllü Bülbin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Haberi alan Bülbin'in yakınları, ihmali olduğu iddiasıyla Dr. Soner Pul'dan şikayetçi oldu. Bununla da yetinmeyen 40-50 kişilik grup, hastane çıkışında Dr. Soner Pul'a saldırarak öldüresiye dövdü. Aldığı darbelerle kendinden geçen Dr. Pul, aynı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Doktorun hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Olay sonrası hastanede doktor, hemşire ve sağlık personeli, saldırıyı protesto etmek için acil hastalar dışındaki hastaları kabul etmedi. Hastanede poliklinikler çalışmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SALDIRIYI KINADILAR

Hastane yönetiminden konuyla ilgili yapılan açıklamada, saldırı kınandı. Açıklamada şöyle denildi: 'Böylesine hukuk dışı bir tavır içine girilerek hareket edilmesi hukukun üstünlüğüne inanan bizleri derinden üzdü. Arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz ve sorumluların bulunması için yapılan çalışmaların bizzat takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.'

Bölgenin tek kadın doğum uzmanıydı

34 yaşındaki genç anne Güllü Bülbin'in, doğum sonrasında amniyotik sıvı embolisi olduğu tahmin edilen durum nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilirken, hastanın yakınları tarafından komaya sokulan Doktor Soner Pullu'nun, bölgenin tek 'Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı' olduğu ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, Dr. Soner Pullu, sadece Yüksekova'dan değil, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelen kadın hastalara da hizmet veriyordu. Yaşanan vahim olay nedeniyle, bu bölgelerden gelecek acil hastalar, mecburen başka hastanelere sevk edilecek.


11 yıl önce