|

Dövüp gasp ettiklerini itiraf ettiler

İha
00:00 - 25/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 15:37 - 25/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Dövüp gasp ettiklerini itiraf ettiler
Dövüp gasp ettiklerini itiraf ettiler

Konya'da evine girdikleri 82 yaşındaki yaşlı kadını dövdükten sonra altınlarını gasp eden 3 zanlıdan biri suçunu itiraf ederken diğer ikisi birbirini suçladı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 82 yaşındaki hemşire emeklisi Saime Kesikbıyık'ın öldürülmeye teşebbüs edilerek, gasp edilmesi davasına tutuklu sanıklar Ekrem Ç., Süleyman N. ve tutuksuz sanık Hasan A. katıldı. Yaklaşık 1 ay tedavi gördükten sonra ayağa kalkabilen 82 yaşındaki Saime Kesikbıyık'da duruşmaya katıldı.

Mahkeme heyeti ilk önce yaşlı kadını dinledi. Yaşlı kadın, evinin zili çalındığında, 'Kim o' diye sorduğunu belirterek, “Biri bana, 'Ben Naciye'nin oğlu Süleyman, annem bugün temizliğe gelemeyecek' diye seslendi. Kapıyı açtım, daha önceden tanıdığım Ekrem isimli sanık ağzımı kapatıp, beni darp ederken yanında bulunan benli bir sanıkta kolumdan altınları çıkarttı. Sonra başıma sert bir cisimle vuruldu gözümü hastanede açtım” dedi.

Yaşlı kadına mahkeme heyeti, 'Sanıklara iyice bak tanıyor musun' diye sordu. Yaşlı kadın sanıkların yüzüne kadar yaklaştı, dikkatlice baktıktan sonra, “Evet Ekrem denilen şahıs bu. Diğerini çıkartamadım” şeklinde cevap verdi. Mahkeme heyeti bu kez, sanıkların yaşlı kadına yönelerek sırayla, “Ben Naciye'nin oğlu Süleyman” diye seslenmesini istedi. Yaşlı kadın, “Sesler bana o gün gelen kişilerin sesine benziyordu. Ama bundan emin değilim” şeklinde konuştu.

Sanıklardan Süleyman N., “Yaşlı teyzeden aldığımız altınları bozdurup, onunla ev sinema sistemi aldık. Alışverişi yapan Hasan'dı, Ekrem'de dışarıda duruyordu” dedi. Sanık Hasan A. ise, “Ben olaya karışmadım, sadece olay sonrası durumu bana anlattılar. Sinema sistemini de ben değil Süleyman aldı” diye konuştu.

SANIKLARI KOMŞUSU TANIDI

Duruşmaya gelen Saime Kesikbıyık'ın 29 yaşındaki komşusu, “Ben televizyon izliyordum, Saime teyzenin evinin önünden ses geldiğini duydum. Kapıya çıktığımda kimse yoktu seste kesilmişti ama paspas ters dönmüştü. Şüphelendim Saime teyze yalnız yaşadığı için de polise haber verdim. O sırada içeriden tekrar ses geldi, bu arada kapının açıldığını hissedince hemen evime girdim ve kapı deliğinden baktım 2 kişi çıktı. Hemen pencereye koştum onlara iyice pencereden baktım. Sonra polis geldi ve Naime teyzenin

durumu ortaya çıktı. Şuanda mahkemenizde bulunan sanıklardan Süleyman N. o evden çıkanlardan biriydi, yüzünü görmüştüm. Diğerini arkadan gördüm ama yapı olarak uyuyor” şeklinde ifade verdi.

Mahkeme heyeti tüm delillerin toplandığını, darp edilerek gasp edilen Saime Kesikbıyık'ın kırılan kemiklerinin hayatı tehlikesine etkileyip etkilemediği konusunda rapor alınması ve sanık avukatlarının mütealasını hazırlaması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Yaşlı kadına verilecek rapora göre ceza oranının artacağı öğrenildi.

Olay, 19 Kasım 2008 tarihinde merkez Selçuklu İlçesi Işıklar Mahallesi Tanyıldız Sokak Seli Kent Sitesi C Blok No 17/6'da yaşandı. Yalnız yaşayan 82 yaşındaki hemşire emeklisi Saime Kesikbıyık'ın evinde gasp edilerek öldüresiye dövüldü. Cinayet Bürosu dedektifleri yaptıkları çalışmada sanıklar Ekrem Ç. Süleyman N. ve Hasan A.'yı yakaladı.


15 yıl önce