|

DTP'li 53 başkanın 15 yıl hapsi istendi

Rasmussen'e Roj TV'nin kapatılmaması için mektup gönderen DTP'li 53 belediye başkanı hakkında 15 yıla kadar hapis istendi

Diyarbakır
00:00 - 4/04/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:40 - 4/04/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
DTP'li 53 başkanın 15 yıl hapsi istendi
DTP'li 53 başkanın 15 yıl hapsi istendi

Roj TV'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e mektup gönderdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan DTP'li 53 belediye başkanı hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası, 3 belediye başkanı hakkında ise beraat istendi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan ve aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin de bulunduğu 56 sanık katılmadı.

Savcı Muammer Özcan, hazırladığı 9 sayfalık mütalaayı okudu.

Özcan, Roj TV'nin, haber-yorum ağırlıklı programlarında, PKK'nın faaliyetlerine ilişkin haber, görüntü ve güncel açıklamalara yer verdiğini, haber sonrası yayınlanan tartışma, söyleşi tarzı programlarda da örgütün üst düzey sorumlularının telefon bağlantısıyla, canlı yayın konuğu olarak katıldıklarını söyledi.

Bu arada, Ankara Polisi, PKK lehine gösteri yaptıkları iddiasıyla DTP İl Başkanı Salih Karaaslan ve İHD şube yöneticisi İsmet Aras'ın da aralarında bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı.


17 yıl önce