|

Düğmeye basıldı

Ergenekon davası arefesinde asılsız bir söylenti ile başlayan terörün tarihi duruşmanın yapıldığı gün tırmanışa geçmesi 'Yine birileri düğmeye bastı' yorumlarına yol açtı.

Aa
00:00 - 21/10/2008 Salı
Güncelleme: 02:31 - 21/10/2008 Salı
Yeni Şafak
Düğmeye basıldı
Düğmeye basıldı

Türkiye, birkaç gündür asılsız bir söylenti üzerine tırmandırılan terör eylemlerini konuşuyor. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'a, İmralı Cezaevi'nde işkence yapıldığı şeklindeki asılsız iddialar bahane edilerek tırmandırılan terör eylemlerinin, tarihi davanın başladığı gün tırmanışa geçmesi Ergenekon-PKK ilişkisini tekrar gündeme getirdi.

Önceki gün çeşitli illerde PKK sempatizanlarınca gerçekleştilen gösteriler dün artarak devam etti.

30 ARAÇ KUNDAKLANDI

İstanbul Büyükçekmece, Tuzla, Ümraniye ve Kadıköy ilçelerinde 30'un üzerinde araç kundaklandı. Şişli'de İstanbul Emniyeti'nin Çocuk Büro Amirliği önünde de 'parça tesirli ses bombası' patlatıldı. Hain eylemde şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Güneydoğu'da başta Diyarbakır olmak üzere bazı kentlerde terör örgütü PKK'nın tehdidiyle esnaf kepenk kapattı. Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi öncesi kentte protesto olayları çıktı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı halk otobüsleri sabahın ilk saatlerinde bir süreliğine çalışmadı. DTP'li belediyeye bağlı temizlik işçileri de terör örgütünün çağrısına uyarak dün çöp toplamadı.

BİR GÖSTERİCİ ÖLDÜ

Ağrı'nın Doğu Beyazıt ilçesinde yapılan gösteride bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı, olayı araştırmak üzere 2 müfettiş görevlendirdi. Van, Hakkari, Şanlıurfa, Tunceli, Adana, Iğdır ve Bingöl'de de izinsiz gösteriler yapıldı. Göstericiler, yer yer polisle çatıştı. Polis bazı göstericileri gözaltına aldı.


İŞKENCE İDDİASI ASILSIZ

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Öcalan'a işkence yapıldığı iddialarını incelettirdiğini, iddianın doğru olmadığını açıklamıştı. Buna rağmen eylemlerin Ergenekon davasının yapıldığı gün tırmanışa geçmesi Ergenekon-PKK ilişkini tekrar gündeme getirdi.


Almanya ve Fransa'da Türklere terör saldırısı

Ergenekon davası ile belli mihrakların Türkiye'de tırmandırılmaya çalıştığı terör olayları Avrupa'daki PKK yandaşlarını da harekete geçirdi. Almanya'nın Hamburg kentinde 3 Türk dükkanına saldırı düzenlendi. Hamburg polis sözcüsü, kimliği belirsiz kişilerin hafta sonu Hamm ilçesinde bir Türk manavı ile yanındaki Türk seyahat bürosunun camlarını taşlarla kırdığını, daha sonra da manav dükkanının içine yanıcı madde atıldığını bildirdi. Wilhelmsburg ilçesinde de dün sabah bir Türk seyahat bürosuna saldırı düzenlendiğini ifade eden sözcü, saldırganların burada PKK terör örgütünün adını yazdığını kaydetti.

PKK militanları, Fransa'nın başkenti Paris'te de iki Türk seyahat şirketine saldırarak iki işyerinin vitrin camlarını kırdı. Saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

16 yıl önce