|

Dünyanın en uzun adamına görkemli düğün

2 metre 35 santim boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na da giren 56 yaşındaki Moğol Bao Şişun'un Erdost kenti yakınlarındaki düğününe 15 firma sponsor olurken, halk 29 yaşındaki gelini görebilmek için bölgeye akın etti.

Aa
00:00 - 13/07/2007 Cuma
Güncelleme: 21:40 - 12/07/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Dünyanın en uzun adamına görkemli düğün
Dünyanın en uzun adamına görkemli düğün

Dünyanın en uzun adamı olan, Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nden Bao Şişun, kendi boyunun üçte ikisi kadar ve yarı yaşında bir kızla Moğol geleneklerine göre düzenlenen törenle evlendi. 2 metre 36 santim boyundaki ve 56 yaşındaki Bao'nun Erdos şehri yakınlarında bulunan Cengiz Han tatil yerinde düzenlenen düğün törenine, develerle “yurt” denilen gezici bir çadır taşındı. 15 firmanın sponsor olduğu düğüne, Bao ile 1 metre 68 santim boyundaki ve 29 yaşındaki eşi Şian Şucüen'i görmek için yüzlerce kişi katıldı. Parlak mavi bir elbise giyen Bao, misafirlerin koyun eti ve peynir yiyip, Moğol dans ve şarkılarını izlediği çadıra girmeden önce kendisini görmeye gelen kalabalığa el salladı.

nBao, düğünden önce Reuters haber ajansına, “Olabilirse çocuklarımız olacak, olmazsa olmaz. Bir çocuğumuz olursa 1.80 veya 1.90 metre boyunda olmasını ve basketbol oynayabilmesini arzularım” dedi. Gelin Şia da Bao'yu çılgınca sevdiğini ve birine gerçekten âşık olmak için kalbin derinliklerinde bazı duyguları yakalamak gerektiğini söyledi. Bao, geçen yıl Tunuslu Radhouane Charbib'i 2 milimetre geçerek Guinness Rekorlar Kitabı'na, “dünyanın en uzun insanı” olarak girdi. 16 yaşına kadar normal boyda olan Bao, 7 yılda şimdiki boyuna ulaştı. Doktorlar bu gelişmenin nedenini açıklayamadı. Bao ve Şia mart ayında resmen evlendiler, ancak Moğol geleneklerine göre de bir tören düzenlemek istediler.

17 yıl önce