|

Duvar yıkıldı, o tabela söküldü!

Şanlıurfa'da mahkeme kararıyla duvar örülerek trafiğe kapatılan çevre yolu, yeniden trafiğe açıldı. Örülen duvar yıkılırken, 'Bu alan özel mülkiyettir girilmez' yazılı levha da söküldü.

İha
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 13:52 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Duvar yıkıldı, o tabela söküldü!
Duvar yıkıldı, o tabela söküldü!

Şanlıurfa'da 12 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Karayolları ile (TCK) mahkemelik olan ve parasını alamadığı için yolu kapatan arazi sahibi Eyyüp Direkli, Valiliğin devreye girmesiyle imzalanan protokol sonrası çevre yolunu trafiğe açtı. Çevre yolu duvarı adeta Berlin duvarı gibi yıkıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, AK Parti İl Başkanı Ahmet Düşünür ve karayolları temsilcileri ile mahkeme kararıyla yolu ulaşıma kapatan arsa sahipleri ortak protokol imzaladı.

İmzalanan protokolün ardından bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, birkaç gündür kamuoyuna yansıyan, kendi kanaatleri doğrultusunda bir iletişim eksikliğinden kaynaklanan sorunun doğru ve huzurlu bir şekilde çözümlenmesi için bir araya geldiklerini söyledi.

Diyarbakır yolu üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılan bir çalışmada, bir iletişim sorunu olarak nitelendirdikleri hadiseden dolayı mağduriyete sebep olacak bir şeyin hep birlikte ortak akılla önüne geçtiklerini belirten Salih Gelgeç, "Bu günden itibaren hem meclis başkanımız, hem Sanayi ve Ticaret Odası başkanımız, hem AK Parti il başkanımız hem de Valilik olarak bizler, yoğun bir şekilde ilgili arkadaşlarla görüştük. Bir anlamda kendileri adına iyi niyet davranışıyla, orada hem kendi sıkıntılarını mağduriyetlerini gündeme getirdiler. Fakat bu anlamda çok iyi bir şekilde hem iyi niyetlerini bize gösterdi. Mağduriyetlerini bir şekilde giderildiği takdirde, şu andaki olumsuz durumun bir an önce kalkacağı teminatını bize verdiler. Sonuç olarak vardığımız çözüm şudur. Bahsedilen konu yerde, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğümüz tarafından yeni bir değer tespiti işlemi yaptırılacak. Bunun sonunda bir anlaşma zemini aranacak, anlaşma zemini bulunmadığı takdirde uyuşmazlık tutanağı tertip edilerek, hadise kendi mecrasında ilerleyecek. Ondan sonra hukuki yollar mahkeme vesaire olabilir. Onun sonunda tespit edilecek değer üzerinden vatandaşlarımızın da bu anlamda hakları da yerine getirilecek. İnşallah bu toplantının ardından oradaki duvarlar kalkacak" dedi.

Arazi sahibi Eyyüp Direkli ise protokol imzaladıklarını ifade ederek, "Çevre yolu Nisan ayına kadar serbest. Devletimiz bize söz verdi. Nisan ayına kadar her şey çözülmüş olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından arazi sahibi Eyyüp Direkli çevre yoluna giderek örülen duvarları yıktırarak yolu trafiğe açtırdı.

14 yıl önce