|

Ekşi: Laikler tasfiye ediliyor

00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 23:12 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Ekşi: Laikler tasfiye ediliyor
Ekşi: Laikler tasfiye ediliyor

Gazeteci Oktay Ekşi, AK Parti'nin, “Ergenekon soruşturmasından yararlanarak önce muhalif sesleri, ardından da laik rejimi tasfiye etmeyi amaçladığını” savundu.


Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkanı Oktay Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında Cumhuriyet gazetesi başyazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun gözaltına alınmasını değerlendirdi.


Gazeteci Ekşi, son gelişmelerin demokrasi, ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü ve özellikle Türk demokrasini ayakta tutan laik sistemi hedef aldığını ve bundan dolayı kaygı duyduğunu söyledi.


Ekşi, şöyle konuştu: “Türkiye'deki atmosfer, soruşturmanın yeni bir McCarthism sürecine dönüşebileceğini düşündürmektedir. Son genel seçimlerden büyük bir zaferle çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, mafyalaşmış bir grubu cezalandırmak gerekçesiyle başlatılan soruşturmadan yararlanarak, önce muhalif sesleri, sonra da Türk demokrasisinin ve modernleşme sürecinin temel dayanağı olan laik rejimi tasfiye etmek istediği anlaşılmaktadır.”

16 yıl önce