|

Emekliliğimle ilgili yasal eksiklik yok

Ankara
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:43 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Emekliliğimle ilgili yasal eksiklik yok
Emekliliğimle ilgili yasal eksiklik yok

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Derviş Günday, 1992 yılında Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanlığı görevinden, yasal mevzuat ve yargı kararlarına uygun şekilde emekli olduğunu belirterek, bu konuda bazı medya organlarında kendisiyle ilgili gerçeklerin çarpıtıldığını söyledi. Günday, emekliliğiyle ilgili işlemlerde yasal açıdan bir eksikliğinin bulunmadığının, yasa ve mevzuata ilişkin kararla belirlendiğini vurguladı.

KASITLI SOKULDU

Günday, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından 2006 yılında Oda'da yapılan denetim sırasında isminin Oda'nın mevcut yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilen suç duyurusu raporu içine yazılarak, hazırlık soruşturması başlatıldığını bildirdi.

"Yasa ve yargı kararları doğrultusunda 1992'de yapılmış ve süregelen bir emeklilik işlemi 15 yıl sonra şahsımla ilgili olmayan bir denetim raporu içine kasıtlı olarak sokulmuştur" diyen Günday, müfettiş raporuyla suçlanan Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Yönetim Kurulu üyeleri hakkında emeklilikle ilgili yapılan işlemlerde yasal açıdan bir eksikliğin bulunmadığını kaydetti. Günday, bu konuda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararıyla da durumun saptandığını vurguladı.


17 yıl önce