|

Emine Erdoğan'dan 'birlik' mesajı

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 'Türkiye, 780 bin kilometrekaresiyle birdir, beraberdir ve kardeştir' dedi.

Aa
00:00 - 28/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:32 - 28/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Emine Erdoğan'dan 'birlik' mesajı
Emine Erdoğan'dan 'birlik' mesajı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) işbirliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan okullarda fiziksel koşulların iyileştirilmesi ve gereksinimlerin karşılanması amacıyla gerçekleştirilen 'Bir Başkadır Benim Memleketim' projesinin tanıtım gecesinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TİKAD'ı projeden dolayı tebrik ederek, başarılar diledi.

Emine Erdoğan, 'Birileri İstanbul'un Hakkari'den, Van'dan, Muş'tan, Siirt'ten uzakta olduğunu düşünüp, oralardaki sorunlara kayıtsız kalabilir; ancak oralardaki sorunlara kayıtsız kalmak, o sorunlardan uzak kalmak anlamına gelmez ve gelmiyor' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresiyle bir, beraber ve kardeş olduğunu dile getiren Emine Erdoğan, 'Nasıl ki bedenin bir uzvundaki acı tüm bedeni etkisi altına alırsa, Türkiye'nin bir köşesindeki acı da hiç kuşkusuz tüm bedende hissedilir' ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan, terörün sadece ülkenin belli bölgelerini değil, tüm Türkiye'yi, 76 milyonu etkilediğini söyledi.

Süreç, sorunlarla mücadele sürecidir

Kendisini küçük, güvenli, huzurlu adacıklara yerleştirenlerin er ya da geç, bu topraklar neyi hissediyorsa onu hissettiğini belirten Emine Erdoğan, 'Süreç, sorunlardan şikayet etme değil, sorunlarla mücadele etme sürecidir. Bu nedenle anne ve babaların olduğu kadar herkesin yavruları, herkesin geleceği olan çocuklara el uzatılması gerekir' dedi.

11 yıl önce