|

En büyük 2. acil servis Trabzon'a yapılıyor

Doğu Karadeniz'de 4 milyon insana hizmet veren KTÜ Farabi Hastanesi bünyesinde, 13 bin metrekare alana sahip Türkiye'nin en büyük ikinci acil servisin inşaatı devam ediyor.

Aa
00:00 - 7/08/2012 Salı
Güncelleme: 15:12 - 7/08/2012 Salı
Yeni Şafak
En büyük 2. acil servis Trabzon'a yapılıyor
En büyük 2. acil servis Trabzon'a yapılıyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 4 milyon insana hizmet veren Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaptığı açıklamada, Farabi Hastanesi'nin, sadece Trabzon ve çevresindeki yakın illere değil, bölgenin tamamında yaşayan yaklaşık 4 milyon insana sağlık hizmeti sunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Özlü, hastanedeki mevcut acil servisin ünite olarak yeterli ancak fiziki mekan olarak yetersiz kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:

'Bu durum dikkate alınarak yeni bir acil servis yapılması için 2010 yılında çalışmalara başlandı ve ihaleye çıkıldı. Hasta yoğunluğu yüksek olan hastanemizde Türkiye'nin en büyük acil servisi yapılması planlandı. Gelinen noktada 13 bin metrekare alana sahip acil ve yoğun bakım hastanesinin kaba inşaatı bitmek üzere. İnşaatı yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Burası, tüm bölgenin ihtiyaçlarının karşılanmasında katkı sağlayacak önemli büyük bir merkez olacak. Acil müdahale alanları, yoğun bakımı ve ameliyathaneleri, yani gerekli her şey aynı binada yer alacak. Yılda ortamlama 500 bin hastaya hizmet veren hastanemiz, sene sonunda ülkenin ikinci en büyük acil ve yoğun bakım servisine kavuşacak.'

12 yıl önce