|

En güzel cevap

Batı'da İslam'ı karalayan karikatürlerin yanı sıra Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren film tüm dünyadan tepki toplarken iyi haber geldi. Hz. Muhammed'in Hayatı, İslam âlimleri ve iş dünyasının yanı sıra Yüzüklerin Efendisi ve Matrix'in yapımcısı Barrie Osborn'un desteğiyle filme çekilecek. Senaryo yazım aşamasında Yusuf El Kardavi'nin de aralarında olduğu çok sayıda âlimle istişare edilen film Peygamber Efendimiz'in mesajını tüm dünyaya iletmeyi amaçlıyor.

Ali Kuş
00:00 - 20/09/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:03 - 20/09/2012 Perşembe
Yeni Şafak
En güzel cevap
En güzel cevap

Amerika'da çekilen 'Müslümanların Masumiyeti' filmi Hz. Muhammed'e hakarete varan içeriğiyle tepki toplarken İslam alimlerinden Hz. Peygamberin hayatının filme alınması çağrısı gelmişti. 2009'dan beri hazırlıklarını sürdüren Nur Şirketi 450 milyon dolar bütçe ayırdığı filmin üç bölüm halinde vizyona sokulacağını duyurdu. Film yapımcısı Nur Şirketi Başkanı Ahmed Haşimi, Hz. Peygamber'in hayatını anlatan ve 3 bölümden oluşan 450 milyonluk bütçeli filmin senaryosunun bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Haşimi, ekibin 2009'dan beri film senaryosu üzerinde çalıştığını belirterek, hazırlık aşamasında teknik ve sanatsal zorlukların üzerinden geldiklerini, senaryoya son halini vermek üzere olduklarını söyledi.

ALİMLERDEN SENARYOYA KATKI

Dünya Müslüman Alimler Birliği Teşkilatı Başkanı Yusuf el-Karadavi başta olmak üzere pek çok önde gelen alimlerle film seranyosunu istişare ettiklerine dikkati çeken Haşimi, 'Alimlere bu tür işlerde İslam hukukunun kurallarını pekiştirmek üzere danıştık' dedi. Filmin görsel ve sanatsal açıdan en etkileyici film olmasına özen gösterdiklerini belirten Haşimi, film çekimleri tamamlandıktan sonra tüm dünyada gösterime sunulmasının ardından rağbet göreceğini umduklarını söyledi.

Film 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde Peygamber Efendimiz'in dünyaya gelmesinden Hicret'e kadar olan dönem. İkinci bölümde Hicret geniş bir şekilde işleniyor. Üçüncü bölümde ise Medine dönemi, Mekke'nin fethi ve İslam'ın dünyaya verdiği mesajlar anlatılacak. Her bölüm 2-2,5 saat uzunluğunda olacak. İslam'ın dünyaya ve insanlığa verdiği mesaj işlenecek. Habeşistan'a hicretin üstünde durulacak.

Sinema eleştirmeni İhsan Kabil: Filmle cevap mantıklı

Nur şirketinin hazırlayacağı Peygamber Efendimiz'in hayatını konu alan filmi değerlendiren sinema eleştirmeni İhsan Kabil, İslam'a sanat adı altında yapılan hakaretlere taşkınlıklar yerine böyle bir filmle cevap vermenin daha mantıklı olacağını belirterek, 'Sanat ve kültürel çalışmalar en büyük güç aslında. Onlarla yürekleri fethedebilirsiniz, gönüllere hitap edebilirsiniz. Kesinlikle ekonomik gelişmeler kadar kültürel alanı da göz önüne almak gerekir' dedi. Film için 'Geç kalınmış bir girişim' ifadelerini kullanan Kabil, şunları kaydetti: 'Şu ana kadar böylesine ekonomik gelişmelerle, siyasi başarılarla dönen bir hayatın kültürel yönü çok boştu. Bu boşluk bir şekilde patlak verecekti. Keşke daha önce fark edilip daha önce adımlar atılsaydı'

Sinema yazarı Ali Murat Güven: İki büyük proje yolda

Hz. Muhammed'in hayatını anlatacak dev bütçeli epik bir filmin yapımına ilişkin çalışmaları 2008'den beri takip ettiğini bildiren sinema yazarı Ali Murat Güven, iki filmin hazırlığından bahsederek önemli bilgiler veriyor: ' Senaryosu yakın zamanda tamamlanan filme ön ad olarak 'The Prophet' (Peygamber) ve 'Messenger of Peace' (Barış Elçisi) isimleri konuldu. Projenin genel koordinatörü, rahmetli Mustafa Akkad'ın 1974-76 yılları arasında çektiği 'Çağrı'da da görev yapmış olan yürütücü yapımcı Oscar Zoghbi? Filme etkileyici bir bütçe ayıran kuruluş ise Katar merkezli medya grubu Al-Noor Holding. Film yüzde yüz Müslüman sermayesiyle çekilecek, yapımında ise dünyanın pek çok milletinden oyuncu ve teknisyenler yer alacak. Tıpkı, 35 yıl önceki öncü film 'Çağrı'da olduğu gibi?' Ali Murat Güven, diğer girişim hakkında da şunları söylüyor: 'Mecid Mecidi'nin Hz. Peygamber'in hayatını anlatacak olan yeni filmi de önemli.'


12 yıl önce