|

Encümene baskı söz konusu değil

Bakan Pepe, Acaristanbul'un yıkılması için Beykoz Belediyesi Encümenine baskı yapıldığı iddialarına tepki göstererek “Bizim herhangi bir kişiye müdahalemiz sözkonusu değil” dedi.

Abdullah Yıldırım
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:44 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Encümene baskı söz konusu değil
Encümene baskı söz konusu değil

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Acaristanbul'un yıkım kararı için Beykoz Belediye Encümeni üyelerine baskı yapıldığına ilişkin iddialara tepki gösterdi.

Bakan Pepe, "81 İlde Hava Kalitesi İzleme Ağı Açılış Toplantısı"nın çıkışında gazetecilerin Acaristanbul villalarına ilişkin sorularını yanıtladı. Pepe, Acarlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar'ın Beykoz Belediye Encümeni'ne baskı yapıldığına ilişkin iddialarının hatırlatılması üzerine şu açıklamada bulundu: "Herkes istediğini söyleyebilir, ağzın fermuarı yok. Bizim bakanlık olarak, bakan olarak herhangi bir kuruma, herhangi bir kişiye baskımız söz konusu değil” dedi. Acaristanbul'la ilgili verilen yıkım kararının tartışılmasının yersiz olduğunu anlatan Pepe, "Belediyenin verdiği karar son derece açık ve net. İstanbul İdare Mahkemesinin Acaristanbul'un ruhsatsız olduğu yönünde verdiği karardan sonra Danıştay kararı onadı. İlçe belediyesi encümeni de hem yerel mahkeme hem de üst mahkeme kararına uygun biçimde hareket etti" diye konuştu.

17 yıl önce