|

Engelleri yüzerek aşıyorlar

Aa
00:00 - 14/02/2014 Cuma
Güncelleme: 18:57 - 14/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
Engelleri yüzerek aşıyorlar
Engelleri yüzerek aşıyorlar

Kurulduğu günden itibaren yapılan tüm Türkiye Şampiyonalarını kazanarak büyük bir başarıya imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Engelliler Yüzme takımı Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Branş sorumlusu Engin Şen, engelleri yüzerek aşan gençlerin Türkiye''yi uluslararası arenada da başarı ile temsil ettiklerini söyledi.

2001 yılında engellilere yönelik spor eğitimlerine başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi her ay 5 bin engelliye 15 farklı spor dalında eğitim veriyor. Belediye''ye müracaat eden engelli bireyler, spor eğitmeni, psikolog ve fizyoterapist değerlendirmesi yapıldıktan sonra uygun spor branşına yönlendiriliyor. Futbol, basketbol, voleybol, buz pateni, okçuluk, atletizm ve yüzme gibi branşlarda verilen eğitimin ilk hedefi, engellinin rehabilitasyon faaliyetlerine destek olmak.

Bu eğitim sırasında başarılı olan engelli sporcular ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne yönlendiriliyor ve lisans çıkarılıyor. Engellerini spor ile aşan gençler bir çok branşta ülkelerini temsil etme imkanını da buluyor. Bu branşlardan biri olan yüzme branşında gençler başarıdan başarıya koşuyor. 2010, 2011, 2012, 2013 yıllarında takım halinde Türkiye Şampiyonu olan İBB Spor Kulübü geçtiğimiz yıl yapılan türkiye Şampiyonasında da 145 madalya alarak kırılması güç bir rekora imza attı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü yöneticisi Engin Şen, kulüp olarak 2009 yılından bu yana Engelliler ile ilgili spor çalışmalarına destek verdiklerini söyledi. İlk girdiği Türkiye Yüzme Şampiyonasında 50 madalya alarak önemli bir başarıya imza attıklarını söyleyen Engin Şen, bu tarihten itibaren madalya sayısını her geçen yıl arttırdıklarını anlattı.

ULUSLARARASI YÜZME ŞAMPİYONASI

En Son 2013 yılında yapılan Türkiye Şampiyonasında 145 madalya aldıklarını hatırlatan Şen, aynı yıl bir sporcularının da Avrupa Şampiyonu olduğunu söyledi. Dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştirmeyi hedeflediklerini aktaran Engin Şen ''2014 Yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tarafından Türkiye''de ilk kez kalsifikasyonlarında içerisinde olduğu uluslararası yüzme yarışmaları yapılacak. Ayrıca ikisi Uluslararası toplam 4 Milli takım kampı ve 1 Türkiye Yüzme Şampiyonası yapılacak. Yarışmaların ev sahipliğini ise kulüp olarak biz yapacağız.'' dedi.

TOPBAŞ: HİÇBİR ENGELLİYİ GERİ ÇEVİRMEYİN

Engelliler yüzme branşında en büyük sorunun, yeterli tesislerin olmaması olduğunu belirten Şen, Cebeci Spor Kompleksindeki olimpik yüzme havuzunun, Türkiye''de erişilebilirlik kriterlerine uygun ilk ve tek tesis olduğunu anlattı. Tesisleşmeye önem verdiklerini dile getiren Engin Şen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın '' Hiçbir engelliyi geri çevirmeyeceksiniz.'' Şeklinde talimat verdiğini söyledi. Şen Topbaşın kendisine '' Her engellinin yapabileceği bir spor mutlaka vardır. Her gelen engelliyi kardeşiniz anneniz babanız bir yakınınız olarak görün o samimiyetle eğitimlerinizi yapın.'' Dediğini anlattı.

10 yıl önce