|

Enver Ören vefat etti

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 22/02/2013 Cuma
Güncelleme: 22:34 - 22/02/2013 Cuma
Yeni Şafak
Enver Ören vefat etti
Enver Ören vefat etti

İhlas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören (74) vefat etti. Enver Ören'in cenazesi yarın ikindi namazına müteakip Eyüp Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek. Ören'in ölüm nedeni beyin kanaması olarak açıklandı. Enver Ören bir müddet önce beyin kanaması geçirmiş ve yoğun bakımda tedavi görmeye başlamıştı. Tedavi gördüğü Memorial Hastanesi'nde hayatını kaybeden Ören'i Başbakan Erdoğan da 9 Şubat günü Ören'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

Ören'in cenazesi, yakınlarının isteği üzerine Türkiye Gazetesi Hastanesi'ne gönderildi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:
Türkiye büyük bir değerini kaybetti

Yalnızca Türkiye Gazetesi'nin veya TGRT değil Türkiye büyük bir değerini yitirdi. Yalnızca iş ve basın camiamızın değil tüm camia için büyük bir kayıp. Bizim kitap okumamıza sebep olan bir büyüğümüzdü. Bu değerli insanlarla beraber Türkiye bu gelişen yüzünü oluşturdu. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu:
Gururdan uzak dava adamı idi

Bir dava adamıydı. Haberi alınca büyük üzüntü duydum. Evinde ailemizle birlikte yatsı namazını eda etmiştik. 80'li yıllardaki birçok ortak dostu birlikte yad etmiştik. O neslin çilesini yakından şahitlik etmiş bir insandı. Zarif bir insan, herkese örnek gururdan uzak bir insandı. Hem bir işadamı olarak garip bir dava adamı zihinlerde güzel bir yer edindi. Allah mekanını cennet eylesin

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek
:
Dost ve candı

Allah mekanını cennet eylesin. Mübarek bir insandı. Dosttu candı. O kadar güzel günlerimiz oldu ki. Belli bir dönemimin kardeşliğini yaptık. Büyük bir kayıp. Etrafında gönül bağı ile bağlanmış bir kitle var. Ülkenin yetiştirdiği ender insanlardan.

İç İşleri Bakanı Muammer Güler:
İhlas dünyasının İhlaslı abisine rahmet diliyorum

başsağlığını diliyorum. İstanbul Valiliği görevinde tanıdım. İyi bir organizasyon lideri ve değerli bir insandı.

Sevenleri Enver Ören için göz yaşı döküyor

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören için, yakınları göz yaşı döküyor. Özel Türkiye Gazetesi Hastanesi önünde toplanan yakınları ve sevenleri, Ören için dua ediyor.

Özel Türkiye Gazetesi Hastanesi'ne gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türk ve İslam dünyasının büyük bir ferdini kaybettiğini belirtti.

Enver Ören ile yıllara dayanan bir arkadaşlığının olduğunu belirten Sarıgül, çok üzgün olduğunu söyledi. Geçen hafta tedavi gördüğü hastanede Enver Ören'i ziyaret ettiğini belirten Sarıgül, "Enver abi çok uzun yıllar önce tanıdığım bir ağabeyimdi. Çok hayır severdi ve çok güzel dostluklarımız oldu. Türkiye Hastanesi'nde İhlas Kolejleri'nde çok güzel sohbetlerimiz oldu. Gerçekten geçen hafta hastanede ziyaret ettim . Son görüşmemiz oldu. Allah gani gani rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Türk dünyası ve Türk Ulusu çok değerli bir hayır ve merhamet insanını kaybetti. Benim için de çok farklı son 25 ve 15 yılda çok güzel arkadaşlıklarımız oldu. Hastanede kaldığı zaman çok ziyaret ettim ve çok sohbet ettim. İslam dünyası ve Türk dünyası için örfümüz için unutulmaz bir isim. Allah taksiratlarını affetsin. Tüm dualarımız onun içindir. Enver Ören ismi ömür boyu yaşayacaktır. Ben bir evladı ve kardeşi olarak ondan çok şey öğrendim. Enver abi kolay unutulmaz. Oğlu Ahmet Mücahitin bu güzel ismi ömür boyu güzelce yaşatacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Enver Ören'in cenazesinin, yarın ikindi vakti Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına defnedileceği belirtildi.

Enver Ören

10 Şubat 1939'da Denizli Honaz'da dünyaya geldi. İlk ve Orta tahsilini Denizli'de bitirerek Kuleli Askeri Lisesine, oradan da Istanbul Üneversitesi, Fen Fakültesi'ne girdi. 1961 yılında Lisans öğretimini başarıyla tamamladıktan sonra kazandığ burs ile, birbuçuk yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere Napoli'ye gitti. Dönüşünde bir müddet öğretim görevlisi olarak üniversite de çalıştı. Terör olaylarının üniversitelere sıçraması ve üniversitelerde bilim yapmanın adeta imkansız hale gelmesi üzerine, 1970 yılında üniversiteden ve akademik hayattan ayrılmak mecburiyetinde kaldı. Birkaç arkadaşıyla birlikte, gazeteciliğe başladı.Çıkardığı gazete önce Hakikat sonra Türkiye adını aldı. Bu olayı "ikinci doğumum" şeklinde niteleyen Dr. Enver Ören; gazetecilikle beraber iş dünyasında da saygın bir yer edindi. Ören İhlas Holding ve bağlı şirketleriyle ülke ekonomisine önemli katkılarda bulundu.

11 yıl önce
default-profile-img