|

Erbil'de matem PKK'da terör havası

Kuzey Irak'ta yayın yapan televizyon kanalları deprem nedeniyle siyah kurdeleyle yayın yaparken Mesut Barzani, Türkiye'ye 'dosluk nişanesi' olarak 1 milyon dolarlık nakti yardım teklifinde bulundu. PKK'nın yayın organı ROJ TV ise terör yayınını sürdürdü

Erbil
00:00 - 26/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 03:48 - 26/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Erbil'de matem PKK'da terör havası
Erbil'de matem PKK'da terör havası

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Van'daki depremzedeler için 1 milyon dolarlık nakdi yardım yaptı. Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakan Yardımcısı Azad Bervari, Sağlık Bakanı Tahir Havramani ve Erbil Valisi Nevzad Hadi ile diğer yetkililer, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen'i ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Van'da meydana gelen üzücü depremden dolayı Türkiye'nin acılarını paylaştıklarını dile getiren heyet, bölge yönetimi ve halk olarak ayni ve nakdi yardımda bulunmak istediklerini belirtti.

Azad Bervari, birçok merkezde yardım kamyonlarının Türkiye'ye gönderilmeye hazır olduğunu ayrıca bir dostluk nişanesi olarak da 1 milyon dolarlık nakdi yardım yapacaklarını söyledi. Bervari, Türkiye'nin geçmişte Saddam zulmünden sığınanlara yaptığı yardımı unutmadıklarını dile getirerek, bu yardımların kabul edilmesini istedi. Bervari, 80'lerin sonu, 90'ların başında Türkiye'nin bölge halkı için yaptıklarını hiçbir zaman unutmadıklarını belirtti. Depremden sonra Dohuk, Mergasur, Çoman, Soran gibi birçok bölgede halkın yardım topladığını, aynı zamanda belediyelerin de katkısıyla yardım kampanyalarının düzenlendiğini belirten Azad Bervari, Türkiye'nin ayni yardım yapılmaması ricası sebebiyle Kızılay'a 1 milyon dolarlık bağış yapma kararı aldıklarını ifade etti. Kürt Bölgesi Başkanı Mesud Barzani de deprem sebebiyle yayımladığı mesajda, "Ben ve Kürt Bölgesi halkının acıyı aynı derinlikte hissetiğini ve Van halkının acısını paylaştığımızı belirtiyor ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır, yaralı kurtulanlara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

ROJ TV KÜRTLERİ ÖNEMSEMEDİ

Kuzey Irak'ta yayın yapan Kürt televizyonları da, Van sebebiyle ekranın köşesine siyah bant yerleştirirken, deprem bölgesinden canlı yayınlar yaparak izleyicileri bilgilendirdi. Televizyonların 'matem' anlamını taşıyan 'siyah bant' uygulaması vatandaşlarca da olumlu karşılandı. Terör örgütü PKK'nın yayın organı Roj TV ise, deprem acısına kayıtsız kaldı. Yıllardır 'Kürtlerin hakları için mücadele verdiğini' iddia eden örgütün yayın organı Roj TV'de, Kürt kanallarının aksine 'siyah bant' uygulaması yer almadı. Ekranlarda terör propagandasından başka bir şey yapmayan Roj TV, Kürtleri önemsemediğini son yayınlarıyla da vurgulamış oldu.

KATİLLER ACIYA ALDIRMADI

Öte yandan Türkiye'nin gözünü diktiği Van'da askeri bir araca mayınlı saldırı düzenlendi. Başkale yakınlarında, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan uzaktan kumandayla patlatılan mayın 4 askerin yaralanmasına sebep oldu.


12 yıl önce