|

Erdoğan Ankara'nın su sorununa el koydu

Başbakan Erdoğan, Gökçek'i AK Parti Genel Merkezi'ne çağırarak, yaşanan gelişmelerle ilgili kapsamlı bilgi aldı. Erdoğan, Gökçek'ten su sorununu bir an önce çözmesini istedi.

Ali Eyvaz
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:56 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan Ankara'nın su sorununa el koydu
Erdoğan Ankara'nın su sorununa el koydu

Ankara'daki su kesintilerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da gündemine aldı. Başbakan Erdoğan, Ankara'da yaşanan susuzluk sorunuyla ilgili olarak, önceki akşam Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i AK Parti Genel Merkezi'ne çağırarak, yaşanan gelişmelerle ilgili kapsamlı bilgi aldı. Erdoğan, Gökçek'ten başkentin su sorununun bir an önce çözülmesini isterken, DSİ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında basına da yansıyan polemikleri sordu ve bundan sonra sorunun çözümüne ilişkin somut önerilerini dinledi.

Gökçek'in, Kesikköprü Barajı'ndan alınacak Kızılırmak Suyu'nun Ekim ayına kadar Ankara'ya getirilmesi için çalışmaların süratle sürdürüldüğünü belirtirken, projeyle ilgili Başbakan'a bilgi verdi.

ERDOĞAN'A EKİM SÖZÜ

Gökçek, Başbakan Erdoğan'a tek boru hattının Ekim'e kadar süratle devreye sokulması halinde Ankara'nın su sıkıntısının Ekim ayında son bulacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde DSİ yetkilileriyle de biraraya geleceği bildirildi.



17 yıl önce