|

Erdoğan: Artık eylemlerinize son verin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben Ankara Kızılay'da, Kuğulupark'ta, şurada, burada oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum; lütfen artık bu eylemlerinize son veriniz" dedi.

Ajanslar
00:00 - 9/06/2013 Pazar
Güncelleme: 19:28 - 9/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan: Artık eylemlerinize son verin
Erdoğan: Artık eylemlerinize son verin

-"Ben orada doğdum, büyüdüm. Kasımpaşa'nın çocuğuyum. Taksim Meydanı'nı iyi bilirim. Bunlar tereciye tere satmaya kalktılar. Bunları söylediğin zaman da rahatsız oluyorlar. Kusura bakmayın, biz hakkı her zaman her yerde söyleriz"

-"Şunu da unutmasınlar biz, iki ileri bir geri gidenlerden olmayacağız. Çünkü bizim yapacağımız çok iş var"

- "Şimdi gelmişler, Atatürk Kültür Merkezi'nin çatısına çıkıyorlar. 'Yıktırmayız'. Ona senin gücün yetmez, yıkacağız. Niye? Daha güzelini yapmak için"

-Erdoğan, 15 Haziran Cumartesi günü Ankara'da miting yapacaklarını bildirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben orada doğdum, büyüdüm. Kasımpaşa'nın çocuğuyum. Taksim Meydanı'nı iyi bilirim. Bunlar tereciye tere satmaya kalktılar. Bunları söylediğin zaman da rahatsız oluyorlar. Kusura bakmayın, biz hakkı her zaman her yerde söyleriz. Şunu da unutmasınlar biz, iki ileri bir geri gidenlerden olmayacağız. Çünkü bizim yapacağımız çok iş var" dedi.

Erdoğan, Ankara'ya gelişinde kendisini karşılamak üzere Pursaklar'da toplanan vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşlara, "Sizler demokrasinin aşıklarısınız. Sizler millet iradesine saygının sembolüsünüz. Sizler bu ülkede egemenliği milletin tayin ettiğine inanan insanlarsınız. Dolayısıyla sizleri alkışlıyorum, tebrik ediyorum" diye seslenen Başbakan Erdoğan, bu topluluğun kutlu bir topluluk olduğunu, yakıp, yıkmadığını, ellerinde molotof kokteylleriyle dolaşmadığını söyledi.

Erdoğan, "Bu topluluk polisine kurşun sıkmadı, askerine kurşun sıkmadı, köy korucusuna kurşun sıkmadı. Tam aksine bu topluluk onlarla kucaklaştı, birleşti" dedi.

Türkiye'de 11 gündür devam eden bir süreç olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu süreç sadece içerden değil dışardan ve içerden organize bir süreç, aslında 11 günlük bir süreç de değil aylardır dokunan bir tezgahın hayata geçirilmesi. Burada açıkladım; uluslararası faiz lobisinin bizdeki uzantılarıyla beraber attıkları adımlar ama duvara çarptılar. Öyle şeyler yaşıyoruz ki... Ne diyorlar? 'Bu Başbakan çok sert. Gerginlikten yana. Bu Başbakan gerilimden yana'. Biz gerilimden yana değiliz. Biz haktan ve halktan yanayız. Biz Asım'ın nesli olarak büyüdük."

Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" şiirinden bir bölüm okuyan Başbakan Erdoğan, "Biz mazlumların, mağdurların sesi olarak bu yola çıktık" dedi. "Ana muhalefetin genel başkanı" sözleriyle başladığı cümlenin vatandaşlar tarafından yuhalanarak kesilmesi üzerine Erdoğan, "Yuhalamaya değer mi? O bile onun için bir mükafattır" ifadesini kullandı.

Ülkede bir dikili ağacı bile olmayanların çevrecilikten bahsetmesini anlamanın mümkün olmadığını dile getiren Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde 2 milyar 800 milyon fidan ve ağaç diktiklerini aktardı. Taksim Gezi Parkı olaylarına katılanların büyük çoğunluğunun bu süreçten önce parkın adresini dahi bilmediklerini söyleyen Erdoğan, "Ben orada doğdum, büyüdüm. Kasımpaşa'nın çocuğuyum. Taksim Meydanı'nı iyi bilirim. Bunlar tereciye tere satmaya kalktılar. Bunları söylediğin zaman da rahatsız oluyorlar. Kusura bakmayın, biz hakkı her zaman her yerde söyleriz. Şunu da unutmasınlar biz, iki ileri bir geri gidenlerden olmayacağız. Çünkü bizim yapacağımız çok iş var" diye konuştu.

-"Şarkı söylemek istiyordunuz da AK Parti iktidarı sizlere mani mi oldu?"

Başbakan Erdoğan, sanatçıların olaylara destek vermesini de eleştirerek, "Destek verenlere de 'yazıklar olsun' diyorum. Eğer siz şu ana kadar sanatınızı icra etmek için çalışıyordunuz da AK Parti iktidarı sizin sanatınızı icra etmenize mani mi oldu? Bir yerlerde şarkı söylemek istiyordunuz da, türkü söylemek istiyordunuz da, pop müziği söylemek istiyordunuz da AK Parti iktidarı sizlere 10 yıldır mani mi oldu? Neyinize mani olduk ki şimdi bu yaygaraları koparıyorsunuz? Eğer bir sıkıntınız varsa bunu benim Kültür Bakanımla da, belediye başkanlarımla da, benimle de görüşürdünüz . Ama biz İstanbul'da Muhsin Ertuğrul'u yıktık. 'Oraya cami yapacak' dediler. Ne oldu, ne yaptık? Daha muhteşem bir tiyatro merkezi yaptık. Altında 3 bin 500 kişilik kongre merkezi yaptık. Şimdi gelmişler, Atatürk Kültür Merkezi'nin çatısına çıkıyorlar. 'Yıktırmayız'. Ona senin gücün yetmez, yıkacağız. Niye? Daha güzelini yapmak için" şeklinde konuştu.

Erdoğan, sözlerinin sonunda "Bana diyorlar ki 'bu cumartesi günü saat: 17.00'de bir Ankara mitingi ile final yapalım'. Siz buna ne diyorsunuz?" diye sordu. Vatandaşların alkışlarla karşılık vermesi üzerine de Erdoğan, "O zaman yapacağız. Cumartesi günü saat: 17.00'de bir arada olmak üzere Allahaısmarladık" karşılığını verdi.

-"Ben Ankara Kızılay'da, Kuğulupark'ta, şurada, burada oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum; lütfen artık bu eylemlerinize son veriniz"

-"Bu milletin iktidarına saygı duymayanlar bunun bedelini öder"

-"Ben diyorum ki faiz lobisine haddini bildirmeniz gerekir. Onun için yapmamız gerekenler var. Bu yıl en çok parayı faiz lobisi kazandı, bunların musluğunu siz keseceksiniz"

-"Devletin bankaları var, devletin bankalarından istifade edersiniz. Sadece o değil bir çokları var bana isim verdirmeyin. Devletin bankaları da var diyorum sizlere, buradan ne demek istediğimi anlarsınız"

Erdoğan, Ankara'ya gelişinde kendisini karşılamak üzere Altınpark'ta toplanan vatandaşlara hitap etti.

Faiz lobisi bu dönemde kendisine göre çok büyük gayret sarfettiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ben diyorum ki faiz lobisine haddini bildirmeniz gerekir. Onun için yapmamız gerekenler var. Ne yapmak istediğinizi biliyorsunuz zaten. Bu yıl en çok parayı faiz lobisi kazandı, bunların musluğunu siz keseceksiniz. Biz bugüne kadar sabrettik, ne zaman ki faizler düşmeye başladı. Bu beyler rahatsız oldu ve güçlü bir Türkiye istemediler.

Şimdi millet olarak bunlara dersini verme zamanı. Devletin bankaları var. Devletin bankalarından istifade edersiniz. Sadece o değil bir çokları var bana isim verdirmeyin. Devletin bankaları da var diyorum sizlere, buradan ne demek istediğimi anlarsınız."

Sanatçılara da seslenen Erdoğan, "Siz 10 yıllık iktidarımızda bizden ne istediniz de almadınız" diye sordu ve bundan sonraki sürecin böyle çalışmayacağını söyledi. Erdoğan, "Bu milletin iktidarına saygı duymayanlar bunun bedelini öder" diye konuştu.

Erdoğan, bugüne kadar sabırla beklediklerini belirterek "Ben Ankara Kızılay'da, Kuğulupark'ta, şurada, burada oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum; lütfen artık bu eylemlerinize son veriniz" dedi.

Taleplerin yerel yönetimler, valiler, Kültür Bakanı ya da kendisi tarafından dinlenebileceğini ifade eden Erdoğan, ancak Yeniçeri ocakları gibi bir hareketin içerisine girilemeyeceğini vurguladı. Erdoğan, "Şu valiyi alacaksın, emniyet müdürünü alacak, şunu yapmayacaksın, bunları söylemeye kalkarsan kusura bakma tavsiyelerin varsa ilet, bir katkın olacaksa ilet o zaman hepsini yaparız ama bu iktidar 76 milyonun hizmetkarıdır" görüşünü dile getirdi.

Doğuya hiç kimsenin aklına gelmeyen hizmetlerin verildiğini vurgulayan Erdoğan, 10 yıl önce Hakkari, Iğdır ve Şırnak'a havalimanı yapılacağına kimsenin inanmadığını ama bu yıl sonuna kadar üç havalimanın da hizmette olacağını söyledi.

Erdoğan, "Hizmet üretiyoruz. Yani bunu görmeyen gözler var ama devam edeceğiz. Onlar varsın işgal etsinler. Burada yıkmayan, yakmayan inşa eden bir topluluk var. Burada polisine, askerine, korucusuna sahip çıkan bir topluluk var" ifadesini kullandı.

"Ne dedik tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dediklerini anımsatan Erdoğan, vatandaşları önümüzdeki hafta Ankara ve İstanbul'da yapacakları mitinglere davet etti.

Başbakan Erdoğan, demokrasiye inananların sabretmesini ve seçimleri beklemesini de istedi.


11 yıl önce