|

Erdoğan: Esed katliamda babasını aştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye''de şimdiye kadar 100 bin insanın öldüğünü ifade ederek, ''Şu anda babasını (Beşşar Esed) aştı.'' dedi.

Ajanslar
00:00 - 4/06/2013 الثلاثاء
Güncelleme: 21:24 - 4/06/2013 الثلاثاء
Yeni Şafak
Erdoğan: Esed katliamda babasını aştı
Erdoğan: Esed katliamda babasını aştı

Başbakan Erdoğan, Cezayir ziyareti çerçevesinde Cezayir Milli Halk Meclisi'nde milletvekillerine hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Filistin konusuna da değinen Erdoğan, "Türkiye olarak Filistin'de sürdürülebilir ve adil bir çözüme ulaşmasını hedefleyen her türlü uluslararası girişimi destekliyoruz. İsrail bölgede istikrar ve güvenliğin adil ve kapsamlı bir barışla tesis edilebileceğini artık idrak etmelidir. Barış sürecinin ileriye taşınabilmesi için bölgenin ve tüm düyanın İsrail'i bu yönde bir tercih ortaya koyması yönünde zorlamsı gerekmetedir." dedi.

"Komşumuz Suriye haklının da demokratik rejime geçme yönünde verdiği mücadeleye kuvvetli desteğini gerek ikili planda, gerek uluslararası düzeyde sürdürüyoruz, sürdürüceğiz." Erdoğan, "Suriye'de şiddetin bir an önce durması ve halkın meşru taleplerinin karşılanması konsunda destek vermek uluslarası toplumun görevidir. sorumluluğunudır.'' ifadelerini kullandı.

"ESED,BUNUN BEDELİNİ ER VEYA GEÇ ÖDEYECEKTİR"

Suriye''de 100 bin insanın öldürüldüğünü söyleyen Erdoğan, ''Şu anda babasını (Esed) aştı. Ama Humus''ta baba katliamı yaptı, burada da aynen oğlu şimdi bu katliamı fazlasıyla yapıyor. Ve bu iş affedilir bir olay değil. Tabii ki bunun bedelini er veya geç ödeyecektir. Mazlumun ahı yerde kalmaz. Bu muhakkak ödenecektir."

Erdoğan bu haklı mücadelede Cezayir''in de destek olmasının mutluluk verdiğini söyledi.

٪d سنوات قبل