|

Erdoğan ile gizli gizli namaz kılardık!

1983 yılında Başbakan ve silah arkadaşlarının bulunduğu fotoğrafta yer alan kişilerin kimliğinden yola çıkarak ulaştığımız, Konya'da görev yapan Selçuklu Hocacihan İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Kaleci ve Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Avni Erdemir, Başbakanı, fotoğrafın nasıl çekildiğini ve gizli gizli namaz kıldıklarını YeniSafak.com.tr'e anlattı.

ayşe büşra erkeç / yenisafak.com.tr
00:00 - 29/04/2014 Salı
Güncelleme: 11:14 - 29/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan ile gizli gizli namaz kılardık!
Erdoğan ile gizli gizli namaz kılardık!

Selçuklu Hocacihan İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Kaleci, 1983 yılında Başbakan ve silah arkadaşlarının bulunduğu fotoğraf karesi içerisinde emekli öğretim görevlisi Mustafa Doğan, İsmail Karagöz gibi şahısların bulunduğunu da ifade etti.

'Araştırmacı, yazar, eğitimciler var o fotoğrafta'

Geçmişe dair anılarım tazelendi ve bu fotoğrafı öğrenciler çerçeveletip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istemişti, şeklinde açıklamada bulunan Kaleci, o günlere dönerek 'fotoğrafta kimler var?' sorumuza 'Mahmut Sami Ramazanoğlu İHL'de görev yapan arkadaşımız Mustafa Doğan ve İsmail Karagöz arkadaşlarımız var fakat diğerlerini hatırlamıyorum, Erzurum'da Adana'da olanlar da var ve genelde araştırmacı, yazar, eğitimci olanlar var o fotografta… Oturan köşedeki gözlüklü de benim...' şeklinde yanıt verdi.

'Bizimde futbol takımının kaptanıydı'

1983 Tuzla Piyade okuluna ait fotoğrafın anısını sorduğumuz zaman eğitimci Ahmet Kaleci şu sözlere yer verdi… 'Tayyip Bey ile 172. Dönem 1983 yılında Tuzla Piyade okulunda arkadaşlığımız oldu. Tayyip Bey o zamanlar Kasımpaşa takımındaymış, bizimde futbol takımının kaptanıydı. O dönemlerde Milli Selamet Partisi gençlik kolları başkanlığını yürütüyordu hatırladığım kadarıyla… Tayyip Bey, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı olduğu zaman ziyaret etmiştim. Okulumuzda Talat Ünlü var, Milli Takımımızda halen Halter Federasyonunda sekreter olarak görev yapıyor. Onunla beraber Ankara'ya gittiğimiz zaman öğrenciler o fotoğrafı çerçeveletip hediye etmek istemişlerdi. Demek ki Sayın Başbakanımıza ulaşmış, çok mutlu oldum…' şeklinde duygularını dile getirdi.

Çember içerisindeki asker Selçuklu Hocacihan İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Kaleci
"Başbakanımızla gizli gizli namaz kılardık"

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Avni Erdemir de 'Başbakanımız Tayyip Bey bizim bölüğe gelir gizli gizli namaz kılardık. O zamanlarda namaz kılmak yasaktı, seccade olarak temiz bir nevresimimiz vardı, ranzanın altına o temiz nevresimi saklar namaz vakitlerinde çıkarır ranzanın yanında namaz kılmak isteyen ilahiyatçılar gelir namazını kılardı. Başbakanımızda sabah namazlarını kılmaya gelirdi. Başbakanımız bizim bölükte değildi ama Tavşantepe yürüyüşlerimiz olurdu, gece yürüyüşlerimize katılırdı, bölüğümüzün flemacısıydı. Uzun boylu olduğu için en önde gider bayrağı Başbakanımız tutardı.' şeklinde konuşarak, o günlere dair anılarını anlattı.


10 yıl önce