|

Erdoğan, Stefan'ın kılıcını hediye etti

Başbakan Erdoğan, Filat'a Moldova'nın milli kahramanı Stefan Cel Mare'nin kılıcının bir replikasını takdim etti. 

Ajanslar
00:00 - 1/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 20:53 - 1/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan, Stefan'ın kılıcını hediye etti
Erdoğan, Stefan'ın kılıcını hediye etti

Kılıcı öperek teslim alan Filat, Başbakan Erdoğan'a yaptığı jestten dolayı candan teşekkür ettiğini belirterek, 'Geleceğini inşa etmek için halklar geçmişini, kahramanlarını bilmeli, tanımalı. Çünkü onların neler yaptıklarını bilerek geleceğini inşa ederler. Bu hediyeniz için teşekkür ediyorum, Büyük Stefan'ın kılıcının bu replikasını görmek isteyen bütün vatandaşlarımıza en uygun yerde bu kılıcı sergilemeyi düşünüyoruz' dedi.

Başbakan Erdoğan'a Türkçe olarak 'teşekkür ederim' diyen Filat, görüşmelerde konuşulmayan bir konuyu söyleyeceğini belirterek, 'Şimdi huzurunuzda Sayın Başbakanımdan bir şey rica edeceğim. Moldova'ya geldiğinizde bu kılıcın orjinalini de getirmenizi rica ediyorum, çünkü biz onu göstermek istiyoruz' diye konuştu.

Sözlerinin salonda gülüşmelere neden olması üzerine Filat, 'Tabii ki kısa bir süre için. Bunu daha önce Bükreş'te de yaptınız. Ben söz veriyorum hem Sayın Başbakanın hem de kılıcın güvenliğini ben sağlayacağım' dedi.

Başbakan Erdoğan da 15. yüzyılda Moldova Prensi ve Boğdan Voyvodası Moldovyalı Stefan'ın kılıcının Moldova ve Romanya için çok farklı bir anlam taşıdığını belirterek, daha önce Romanya'ya kılıcın bir replikasının verildiğini, ikinci replikasının da bugün Moldova'ya takdim edildiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, 'Ben de Moldova'ya geldiğimde nerede sergileyeceksiniz onu görürüm' dedi.

11 yıl önce