|

Erdoğan'nın korumalarına 'tiyatro' dersi

Başbakan Erdoğan'nın korumaları, tiyatro dersleri almaya başladı.

İha
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 11:11 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan'nın korumalarına 'tiyatro' dersi
Erdoğan'nın korumalarına 'tiyatro' dersi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibi, polislerin son günlerdeki uygulamalarıyla şimşekleri üzerine çektiği bir dönemde ilginç bir kurs almaya başladı. Eğitim faaliyetlerini yoğunlaştıran ve halkla ilişkiler konusuna ağırlık veren dersler alan Başbakanlık korumaları, şimdi de tiyatro derslerine başladı. Terörist saldırılardan Uzakdoğu spor tekniklerine, ilkyardımdan acil durum müdahalesine kadar bir dizi eğitimden geçirilen Başbakanlık korumaları, eğitim faaliyetlerini arttırdı.




Başbakan Erdoğan'ın koruma ekibinde bulunan 200'e yakın polis, şimdi de halkla ilişkiler yönünü güçlendirici kurslara ağırlık verdi. 'Drama yönetimi' başlığıyla tiyatro eğitimi alarak bir ilke imza atan Erdoğan'ın korumalarına bu konuda Devlet Tiyatroları sanatçılarının destek olduğu bildirildi.


STRES YÖNETİMİ EĞİTİMİ DE ALACAKLAR

Tiyatro sanatçıları tarafından Polis Akademesi'nde verilen derslere, Başbakan'ın yakın korumaları yoğun ilgi gösterdi. Korumaların drama dersi almalarındaki amacın da 'vatandaşla temas ve ilişkilerde daha yapıcı olunması' ve 'vatandaşın psikolojine göre muamelede bulunulması' olduğu belirtildi. Korumalara, aynı zamanda 'stres yönetimi' ve 'çatışma yönetimi' konularında da özel eğitim verilmeye başlandı.


16 yıl önce