|

Ergenekon 1992'de Gebze'de kuruldu

Gizli tanık, Ergenekon'un 1992'de Veli Küçük'ün Gebze'deki makam odasında kurulduğunu iddia ediyor. Toplantıda bütün çete liderlerinin aynı çatı altında toplanması kararlaştırılmış

00:00 - 4/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:55 - 4/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Ergenekon 1992'de  Gebze'de kuruldu
Ergenekon 1992'de Gebze'de kuruldu

İsmi gizli tutulan tanığın ifadelerinden bir bölümü şu şekilde: "Ergenekon 1992'de Veli Küçük'ün Gebze'deki makam odasında yapılan bir toplantıyla birlikte kuruldu. Kurucusu Veli Küçük'tür. Toplantıda Veli Amca, Sedat Peker ve iki kişi daha vardı. Ülkedeki bütün gayri meşru iş yapanlar bir çatı altında toplanacaktı. Küçük bunu, 'Dereler denize akacak' biçiminde özetlerdi. Bütün gayrimeşru işler tek merkezden organize edilecekti.”


BEHÇET CANTÜRK'Ü ÖLDÜRDÜK

“Toplantı sırasında mafya liderlerinin ve bazı kabadayıların 'Babaların Babası' seçilen Sedat Peker'e bağlılıklarını bildirmeleri istendi. Toplantıda alınan bu karar gereken isimlere iletildi. Kabul etmeyen 10 kadar kişi çeşitli zamanlarda aralarında benim de bulunduğum bir ekip tarafından Gebze'ye getirilip sorgulandı ve öldürüldü. Cesetlerinin bazıları ortadan kaldırıldı, bazıları da boş alanlara atıldı. Behçet Cantürk bunlardan biridir. Faili şu anda Romanya'da bulunuyor.”


Küçük'ün belge merakı

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde bulunan belgeler arasında Başbakan Erdoğan'ın muayene ve reçete bilgilerine ait evraklar da ele geçirildi. İddianame eklerinin yer aldığı 45 No'lu klasörde Küçük'te ele geçirilen evraklar arasında Erdoğan'ın 2002 yılında Haseki Hastanesi'ndeki akut gastroenterit tedavisine ilişkin belgeler yer alıyor. Belgeler arasında tüm yazışmalar, muayene defteri ve reçete fotokopileri bulunuyor. Veli Küçük, sorguda evinde bulunan 'gizli' belgelerin nasıl oraya geldiğini bilmediğini söyledi. Küçük, bu belgelerden yola çıkarak, "Ergenekon'un çok ciddi bir yapılanma olduğunu müşahede ettim" dedi.


16 yıl önce