|

Ermenilerin yalanı Paris'te çıktı

Şamil Kucur
00:00 - 24/03/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:45 - 24/03/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Ermenilerin yalanı Paris'te çıktı
Ermenilerin yalanı Paris'te çıktı

Gazeteci - Yazar Cemal Aydın'ın Türk Edebiyatı Vakfı yayınları tarafından yayınlanan "Taşa Kazınan İhanet" ana başlığı ve "Ermeni İhanetinin Paris'teki Belgesi" alt başlığını taşıyan kıtabında, yazarın Fransa'da yaptığı araştırmalar ile Osmanlı-Ermeni-Fransız ilişkileri ve gerçekdışı soykırım iddiaları hakkında yaptığı uzun süreli çalışmalar yer aldı.

Aydın, söz konusu mezarlıkta Ermeni Anıtı'nda, Ermeni ihanetini ispatlayan ve Ermenilerin Fransız ordusunda Osmanlı'ya karşı savaştıklarını gösteren açık ve net ifadeler yer aldığını söyledi. Anıtın kitabesinde "Fransız ordusu saflarında Fransa için Çanakkale'de, Gaziantep'te, Adana'da, Çukurova'da, Ağrı'da ve daha pek çok Türk şehrinde 1914-1918 yılları arasında ölen Ermeniler"e teşekkür ediliyor. Ayrıca kitapta, bazı ülkelerin parlamentolarında gündeme getirilen "Ermeni Soykırımı" iddia ve propagandasının, akıl almaz bir yalan ve korkunç bir iftira olduğu delilleriyle ortaya konuyor. Peder Laşez (Père Lachaise) Mezarlığı'nın Gambetta Kapısı'ndan girişte Yabancı Savaşçılar Caddesi 88. Bölüm'de yer alan Ermeni bölümü 15 Nisan 1978 yılında açılışı törenle yapılmış. Anıtın açılışı askeri yetkilileri, politikacılar ile Mr. Alain Poher, Senato başkanı tarafından yapıldı. Ayrıca bu anıt, Paris Ermenilerinin başrahibi tarafından «Kutsal» ilan edilmiş.


Fransız tarihçiler de reddediyor

Mezarlıkta Osmanlı Devleti'ne karşı Fransız Ordusunda Türklere karşı savaşan, Anadolu doğumlu olup Paris'te ölen, Türklere karşı Fransızların yanında yeralan Taşnak Çetesi üyesi, üstdüzey Ermenilerin de mezar ve anıtları da yeralıyor. Aydın'ın eserinde ayrıca, dünyada Pierre Loti, Robert Mantran, Bernard Lewis gibi diğer birçok objektif tarihçinin, Ermenilerin soykırım iddialarını kabul etmediklerine dikkat çekiliyor.



12 yıl önce