|

Esed protestosu

İstanbul''da bir araya gelen Suriyeli muhalifler ve onlara destek veren Türk vatandaşları, Devlet Başkanı Beşşar Esed ile rejime destek veren çevreleri protesto etti.

Aa
00:00 - 20/10/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:10 - 20/10/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Esed protestosu
Esed protestosu

Suriye Ulusal Konseyi''nin bir kolu olan Suriye Halkı''nın Yanındayız Platformu üyeleri, bu akşam saatlerinde Beyoğlu''ndaki Galatasaray Meydanı''nda buluştu. Grup, açtıkları pankart ve dövizlerle Suriye yönetimini protesto etti. Rejimin, kendi halkını tank ve uçaklarla bombaladığını söyleyen Türkiye''deki muhalifler, devrim adına saf tutan Yerel Koordinasyon Komiteleri''nin geçtiğimiz günlerde ilan ettiği 20 Ekim''i Suriye Halkı ile Dayanışma Günü olarak kabul ettiklerini duyurdu. Suriye halkının yanında olduklarının altını çizen göstericiler, Baas rejimini destekleyen kesimlere ise tepki gösterdi.

Polisin aldığı güvenlik önlemi altında süren eylemde, muhalif grup adına Selen Arğadal isimli eylemci basın bildirisini okudu. Türkiye'nin bu süreçte Suriye halkına verdiği desteğe teşekkür edilen bildiride, tüm dünya Esed zulmüne son vermek için direniş gösteren Suriye halkının yanında yer olmaya çağrıldı. Eylem, Esed karşıtı atılan sloganlarla olaysız şekilde sona erdi.

İstanbul''da yaşayan Suriyeli muhalifler ve onlara destek veren vatandaşlar, Suriye halkıyla dayanışma çerçevesinde 1 Aralık Perşembe günü Taksim Meydanı''ndan Nişantaşı''ndaki Suriye''nin İstanbul Başkonsolosluğu''na yürüyüş gerçekleştirecek.


11 yıl önce