|

Eski futbolcu Tayfun Kartal'ın iflasını istedi

Futbolcu Tayfun Korkut, mahkeme kararına rağmen borcunu ödemeyen eski kulübü Beşiktaş'ın iflasını istedi. Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü Gordon Milne de bir süre önce aynı istemle mahkemeye başvurmuştu

ALİ OKTAY/İSTANBUL
00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 01:50 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
Eski futbolcu Tayfun Kartal'ın iflasını istedi
Eski futbolcu Tayfun Kartal'ın iflasını istedi

Beşiktaş'ın iflasını isteyen eski teknik direktör Gordon Milne'nin ardından şimdi de eski futbolcusu Tayfun Korkut, kulübün iflasına karar verilmesini istedi. Profesyonel futbolcu, dava dilekçesinde transfer olduğu dönemde taahhüt edildiği halde 137 bin 500 avroluk alacağının hâlâ ödenmediğini öne sürdü.

İddiaya göre Tayfun Korkut ile Beşiktaş Spor Kulübü arasında 9 Ağustos 2004'te başlayıp 20 Haziran 2006'da sona eren 2 yıl süreli futbolcu sözleşmesi imzalandı. Futbolcuyla temasa geçen Beşiktaş, o dönemde İspanyol kulübü Espanyol De Barcelona ile süren sözleşmesinin korkut tarafından feshedilmesi karşılığında uğrayacağı zararlar ve tranfer garantisi verdi. Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) de futbolcuya transfer garantisi ve Espanyol takımından uğrayacağı zararlara karşılık futbolcuya 275 bin avro vermeyi kabul etti. Futbolcunun uğrayacağı zararlara karşılık 9 Ağustos 2004'te bu hüküm, imza altına alındı. Futbolcunun bu alacağına karşılık Beşiktaş, Kasım 2004 ve Kasım 2005 tarihli iki taksit halinde Tayfun Korkut'a ödeneceğini kabul etti. Tayfun Korkut da Espanyol takımı ile olan sözleşmesini feshetti. Beşiktaş Kul übü Kasım 2004 taksiti 137 bin 500 avroyu zamanı geldiğinde futbolcusuna ödedi.

KULÜBÜN İFLASINA KARAR VERİLSİN

Ancak futbolcuya Kasım 2005'teki ikinci taksit tutarı ödenmedi. Futbolcu da İstanbul 8. İcra Müdürlüğü kanalıyla 137 bin 500 avroluk alacağı için icra ta-kibi başlattı. BJK, futbolcunun 2 yıllık sözleşmesi olmasına rağmen sözleşmesini 26 Aralık 2005'te tek taraflı feshetmesini gerekçe göste-rerek borcuna itiraz etti. Bir yıldır süren dava, geçen ay Tayfun Korkut'un lehine sonuçlandı. Futbolcuyu haklı bulan mahkeme, 137 bin 500 avronun Beşiktaş Spor Kulübü'nden tahsil edilerek Tayfun Korkut'a verilmesini karara bağladı.

Beşiktaş borcunu hâlâ ödemiyor

Mahkemenin kesinleşen kararı üzerine noter kanalıyla tekrar alacağını isteyen futbolcunun avukatı Tolga Başçivi, dava dilekçesinde şunları kaydetti: “Ancak çektiğimiz ihtarnameye rağmen Beşiktaş Kulübü, bugüne kadar borcunu ödememiştir. Beşiktaş Kulübü'nün iflasına karar verilmesini talep ediyoruz.”

17 yıl önce