|

Eski vali ölümden döndü

00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 17:55 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Eski vali ölümden döndü
Eski vali ölümden döndü

İzmir eski Valisi Yusuf Ziya Göksu yeni yıla girmek için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile birlikte geldiği Çeşme Sheraton Otel'de kalp krizi geçirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırılan Göksu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Habertürk'ün haberine göre; İşadamı Halis Toprak'ın Miles&Miles kartından aldığı biletle Londra'ya gittiği gezinin ardından, olayın kamuoyunda duyulması üzerine 5 yıl önce emekliye ayrılan eski Vali Yusuf Ziya Göksu, kalp krizi geçirdi. Çeşme Sheraton Otel'de, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile yılbaşı yemeği yediği sırada rahatsızlanan Göksu, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da bulunduğu yemekte Göksu'yu, hastaneye Vali Kıraç'ın getirdiği belirtildi. Gece yarısı saat 01.20'de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne göğüs ağrısı şikayetiyle getirildiği bildirilen Göksu'nun 01.30'da EKG'si çekilerek, anjiyo yapılmasına karar verildi. Doç. Dr. Nezihi Barış tarafından gerçekleştirilen anjiyoda stent takılmasına gerek görülmedi.


DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri, kalp ön duvar enfarktüsü şikayeti ile gelen Göksu'ya anjiyo yapıldığını kaydederek, son laboratuvar bulgularına göre durumunun iyi olduğunu, Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki tedavisinin devam ettiğini ifade etti. Eski Vali Göksu'nun eşi Meral Göksu ise merak edilecek bir durum olmadığını belirterek, "Yoğun bakıma kimse alınmıyor. O nedenle ben de yanında değilim. 65 yaşında olduğu için böyle bir şey yaşaması normal. Hafif bir terleme oldu. Durumunda büyütülecek birşey yok" diye konuştu. Hasta ziyaretinin geçici süreyle yasaklandığı yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Göksu'ya yakın koruması eşlik ediyor.

14 yıl önce