|

Esrar bahçesi

Sakarya polisi ve Jandarma ekipleri, 6 ay süren takip sonunda eşzamanlı operasyon düzenledi. Helikopterle keşif uçuşu yapan ekipler, bir yandan tarlaya kenevir eken, bir yandan da bitkiyi esrara dönüştüren çeteyi çökertti.

Aa
00:00 - 21/10/2008 Salı
Güncelleme: 02:31 - 21/10/2008 Salı
Yeni Şafak
Esrar bahçesi
Esrar bahçesi

Sakarya'da, 387 kilogram esrar Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'na ait helikopterin keşif uçuşuyla tespit edildi. Liderliğini Ö.Y. ve S.Y. kardeşlerin yaptığı çeteye yönelik çalışma 6 ay önce başlatıldı. İstanbul'dan getirdikleri kokain ve sentetik uyuşturucu hapları satmak isterken yakalanarak tutuklanan 3 kişinin sorgusundan elde edilen bilgilerden yola çıkan polis, Sivritepe Köyü yakınlarında ekimi yapılan Hint kenevirlerinin örgüt üyelerince uyuşturucu imalinde kullanıldığını belirledi.

nEmniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'na ait helikopterle kenevir ekimi yapılan alanlarda keşif yapıldı. Jandarma ekiplerinin de desteğiyle eş zamanlı düzenlenen baskında 29 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 387 kilogram esrar, 2 av tüfeği, 1 tabanca, 1 hassas terazi, 1 kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Zanlılardan 16'sı sorgularının ardından serbest bırakıldı. Diğer 13 zanlı ise, “uyuşturucu madde imal ettikleri ve ticaretini yaptıkları” iddiasıyla adliyeye sevk edildi.





16 yıl önce