|

Esrarengiz infaz

Çeçen ordusunda Rusya'ya karşı savaşan Karatay asıllı İslam Canibekov, evinin önünde vurularak öldürüldü. Polis, saldırganın susturucu takılmış, az rastlanır bir silah kullandığını tespit etti.

Mücahid Yapıcı
00:00 - 11/12/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:40 - 11/12/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Esrarengiz infaz
Esrarengiz infaz

Geçtiğimiz eylül ayında Başakşehir'de 'Çeçen Albay'ın öldürülmesinden sonra, önceki gece İstanbul Ümraniye'de Çeçen savaşına katılan Karatay asıllı İslam Canibekov da cinayete kurban gitti. Dudullu Mahallesi'nde, bir trafik kazası ihbarı alan polis ekipleri, olay yerinde Canibekov'un kanlar içindeki cesedini buldu.

SUSTURUCULU SİLAHLA ATEŞ ETTİ

Olay yerine çağrılan cinayet bürosu ekiplerinin verdiği bilgiye göre göre olay şöyle gerçekleşti: “Eşi ve çocuklarıyla misafirlikten dönen Canibekov, 34 EA 1566 plakalı otomobilini Yukarı Dudullu Mahallesi Elalmış Caddesi Asya Sokak'taki evinin önüne park etti. Arabaya yaklaşan siyah giyimli saldırgan, susturuculu silahla ateş etti. Başına 3 kurşun isabet eden Canibekov, olay yerinde hayatını kaybetti.'

EŞİ: RUSLARA KARŞI SAVAŞTI

Cesedi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan Canibekov'un acılı eşi ifadesine başvurulmak üzere Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkezi'ne götürüldü. Canibekov'un eşinin ifadesinde “Kocam Çeçenistan ordusunda Rusya'ya karşı savaşmış komutanlardan biri' dediği öğrenildi.

SİLAH POLİSİ BİLE ŞAŞIRTTI

Kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri olay yerinden toplanan kovanları ve Canibekov'un arabasını incelemeye aldı. Boş kovanları inceleyen polisler, cinayetin az rastlanır, susturucu takılmış, 7.65 mm'den daha küçük çapta kurşun atan bir silahla işlendiğini tespit ettiler. Polis, esrarengiz cinayetle ilgili soruşturmayı büyük bir gizlilik içinde sürdürürken, görgü tanıklarından biri saldırganın siyah giysili olduğunu söyledi.


Rus gizli servisi ya da mafya işi

Çeçenistan'da Ruslara karşı albay rütbesiyle savaşan 57 yaşındaki Gazhi Edilsultanov, geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul Başakşehir'de sokak ortasında Rus gizli servisinin kullandığı ve Kalaşnikof mermisi atabilen 'Silent Pistol' marka tabancayla öldürülmüştü. Çeçen uyruklu katil zanlıları A. E., ve S.D. cinayeti, Fenerbahçe Mülteci Kampı'nda toplanan paralara el koymak için işlediklerini itiraf etmişti. Canibekov olayının, Edilsultanov cinayetinden farklı boyutları olduğunu söyleyen polis yetkilileri, Rus gizli servisi ya da mafya hesaplaşmasına işaret ettiler.

15 yıl önce
default-profile-img