|

Evlatlarını 937 gün sonra toprağa verdiler

Belçika'nın Flaman bölgesi Meulebeke kasabasında öldürülen Uğur ve Süleyman Aygün'ün cenazeleri 937 gün sonra morgdan alınarak memleketlerinde defnedildi.

İha
00:00 - 9/04/2013 Salı
Güncelleme: 16:34 - 9/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Evlatlarını 937 gün sonra toprağa verdiler
Evlatlarını 937 gün sonra toprağa verdiler

Uğur (32) ve Süleyman Aygün (33) isimli çocuklarını Eylül 2010 tarihinde silahlı bir kavgada kaybeden ve o tarihten bu yana adli soruşturma kapsamında evlatlarının cenazelerini kendilerine vermeyen Belçika makamları tarafından adeta zulme maruz kaldıklarını söyleyen baba Vahit Aygün, çok zor günler geçirdiklerini söyledi.

Geçen 937 günün ardından çocuklarının cenazelerini sonunda alarak memleketleri Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Güveçci köyünde toprağa verdiklerini dile getiren Aygün, '2,5 yıldan beri çocuklarımızın cenazesini almak için uğraştım, sonunda devletimizin desteği ile cenazeleri almayı başardık' dedi.

Baba Aygün, çocuklarını toprağa verdikten sonra olayları değerlendirerek şunları söyledi: 'Bu konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götüreceğim, mecbur gidecek. Belçika'dan kesin dönüş yapmayı düşünüyorum, fakat şimdi değil. Mesela şu davayı halletmeden gelmek olmaz. İşlerimi bitirdikten sonra inşallah döneceğim. Bize 2,5 yıl boyunca zulüm yapılıyor, niye zulüm yapılıyor? Bu herkesin başına gelebilecek bir olay, 2-3 gün içerisinde faali meçhulleri bile gönderiyorlar. Benim suçum ne ? Bana böyle maddi ve manevi yönden bana niye zulüm yaptılar?'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da olayla ilgili kendisini aradığını söyleyen gözüyaşlı baba Aygün, şöyle konuştu: 'Bekir Bozdağ ile bizzat görüştüm kendisi 'her türlü devlet desteği ile yanınızdayız' dedi."

Baba Vahit Aygün, son olarak bir basın mensubunun, 'Çocuklarınızı uzun aradan sonra bugün toprağa verdiniz, neler hissediyorsunuz? sorusuna ise, 'Sizlerde gördünüz ne diyeyim yani' diyerek acısını dile getirdi.

Öte yandan, baba Vahit ve anne Naziye Aygün, cenaze töreninin ardından Güveçci köyündeki evlerinde taziyeleri kabul ettiler.

11 yıl önce