|

Eylemciye esnaftan şok tepti

Halaskargazi Caddesi üzerinde toplanan eylemcilere Nişantaşı esnafı tepki gösterdi. Polise destek veren esnaf, "20 gündür iş yapamıyoruz. Bu eylemler artık dursun." dedi.

Cihan
00:00 - 17/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 20:39 - 17/06/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Halaskargazi Caddesi üzerinde saat 16.00 sıralarında oturma eylemine başlayan eylemciler caddeyi trafiğe kapattı. Yaklaşık 2 saat süren oturma eylemi yapan gruba emniyet güçleri dağılmaları için anons yaptı. Polis anonsunda eylemcilere şöyle seslendi: "Yaklaşık 2 saattir yolu trafiğe kapattınız. Basın açıklamanızı yaptınız. Artık dağılın. Yoksa size müdahale edeceğiz. Bize taş atmayın. Sizin maksattınız nedir? Bu kadar süredir trafiği aksattınız."

Polisin anonsuna aldırmayan eylemciler, emniyet güçlerine taş atmaya devam etti. Bunun üzerine polis eylemci gruba tazzikli su ile müdahale etti. Nişantaşı''nın ara sokaklarına dağılan göstericiler, esnafın tepkisi ile karşılaştı. Esnaf polise destek vererek eylemcilere tepki gösterdi. Nişantaşı esnaflarından Hikmet Ağla, "Biz esnafız burada yapmayın diyoruz. Ne yapmak istiyorlar artık anlamıyorum. Güneydoğu''da ormanlar yakıldı. Kimseden çıt çıkmadı. Koç Üniversitesi''nde 80 bin ağaç yakıldı. Kimse sesini çıkarmadı. Çok mu çevrecisiniz. Buyurun çevrenize bir bakın. Bu sadece 4 tane ağaç meselesi mi? Tamamen yalan. Bunların amacı başkadır. Kardeşlerim yapmayın artık. Hepimiz bu topraklarda doğduk. Bu topraklarda öleceğiz. Bu ülkeyi 3-5 kişiye yedirmeyeceğiz. İnsanlardan ricam sağduyulu olsunlar." dedi.


11 yıl önce