|

F-16'lar 'BBG Evi'ni ayak izinden buldu

Genelkurmay, Kuzey Irak'a yapılan hava operasyonlarında PKK'ya vurulan darbenin ayrıntılarını görüntüleriyle açıkladı. Uçaklardan çekilen görüntüler, PKK hedeflerinin tek tek tespit edildiğini gözler önüne serdi. Fotoğraflarda PKK'lıların karda bıraktığı ayak izleri bile yeraldı.

Ankara
00:00 - 26/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 00:34 - 26/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
F-16'lar 'BBG Evi'ni ayak izinden buldu
F-16'lar 'BBG Evi'ni ayak izinden buldu

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK'ya yönelik 16-24 Aralık tarihleri arasında başta Kandil Dağı olmak üzere Kuzey Irak'a yapılan operasyonların bilançosunu görüntüleriyle açıkladı. 3 komuta merkezinin de içinde olduğu 200'den fazla, silah deposu, sığınak ve karargah olarak kullanılan hedefin vurulduğu operasyonlarda, PKK'nın 10 uçaksavar mevzisi de yokedildi. Operasyon öncesinde PKK'lı teröristlerin yerleri ayak izlerinden de tespit edildi.

AYAK İZİNE KADAR İSTİHBARAT

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "PKK yuvaları bizim için BBG evi gibi" sözlerinin karşılığı, adeta operasyon öncesi çekilen görüntülere yansıdı. Zap Kampı'na yapılan operasyon öncesi Hukurk'ta ABD istihbaratının sağladığı görüntüler ve Türk uçaklarının çektiği fotoğraflarda teröristlerin ayak izleri yeraldı. Eğitim yaparken karda yürüyen teröristelerin saklandıkları yerler, ayak izlerindan bulunarak bombalandı.

İLK OPERASYONUN BLANÇOSU

Terörist kayıpları konusundaki çalışmaların devam ettiğini açıklayan Genelkurmay, hava harekatı sonucunda çöken sığınak ve mağaralarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının PKK kayıplarına eklenmediği belirtildi. 8 günde yapılan operasyonlarda PKK'ya verilen zararın bilonçosu şöyle:

16 ARALIK'TA 200 HEDEF VURULDU

16 Aralık 2007'de gece yapılan hava operasyonu ve gündüz top atışlarıyla devam eden operasyonda Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin ve Hakurk bölgelerinde 22, Kandil Dağı'nda 11 olmak üzere, 33 hedef grubu içinde 200'den PKK hedefi vuruldu.

3'Ü KOMUTA MERKEZİ 16 TESİS

F-16 ve F-4 savaş uçakları ve karadan topçu ateşi ile yapılan operasyonda gece görüş cihazları ile en gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemleri kullanıldı. PKK'nın 3 adet komuta, 2 adet muhabere, 2 adet eğitim ve 9 adet lojistik tesisi ile 182 adet muhtelif sığınak/barınak, 10 adet uçaksavar mevzii ve 14 adet silah deposu vuruldu.

YARALI PKK'LILAR HASTANELERDE

Terörist kayıplar konusundaki çalışmaların devam ettiğini belirten Genelkurmay, ilk belirlemelere göre, açıkta veya korunaksız yapılarda bulunan 150-175 teröristin etkisiz hale getirildiğinin anlaşıldığını kaydetti. Ayrıca, çok sayıda yaralı teröristin, Irak'ın kuzeyinde yer alan Erbil, Raniyah, Kaladiza ve Choman'daki hastanelere götürüldüğü tespit edilmiştir.



25.12.2007


16 yıl önce