|

Faciayı önlemek isterken canından oldu

Pozantı'da freni patlayan akaryakıt yüklü tankerin sürücüsü polisi arayıp önlem alınmasını istedikten sonra şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti, yanındaki 1 kişi ağır yaralandı

POZANTI (A.A)
00:00 - 9/03/2010 Salı
Güncelleme: 22:54 - 9/03/2010 Salı
Yeni Şafak
Faciayı önlemek isterken canından oldu
Faciayı önlemek isterken canından oldu

Adana'nın Pozantı ilçesinde, freni patlayan akaryakıt yüklü tanker, sürücüsü, polisi telefonla uyardıktan bir süre sonra turnikelere iki kilometre kala şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken yanındaki bir kişi ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, akaryakıt yüklü 47 DP 020 plakalı tankerin sürücüsü Üzeyir Ateş, Pozantı ilçesi yakınlarında frenin patlaması üzerine aracını durduramayınca 155 Polis İmdat hattını arayarak yolda ve Pozantı TEM Otoyolu Turnikeleri'nde önlem alınması amacıyla uyarıda bulundu.

Güvenlik görevlileri de ihbar üzerine yol güzergahında bulunan trafik ekiplerini ve turnike görevlilerini uyarıp, gerekli önlemleri almasını istedi.

Güvenlik güçleri önlem alırken, tanker, turnikelere iki kilometre kala mesafedeki Soğukpınar mevkisinde şarampole devrildi. Sürücü Üzeyir Ateş hayatını kaybederken, yanındaki Cengiz Çakmak ise ağır yaralandı.

Yaralı Çakmak'ın 112 Acil Servis görevlileri tarafından ilk müdahalesinin ardından Adana Numune Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi.



14 yıl önce