|

Faili meçhul çavuş cinayetine karartma

Silahla vurulup Van Gölü'ne atılan uzman çavuş Alpay Maral cinayeti gizemini koruyor. Maral'ın cinayet mahalline gittiği gün birliğindeki kameraların çalışmaması kafaları karıştırdı.

Oktay Yıldırım
00:00 - 1/06/2013 Saturday
Güncelleme: 22:11 - 31/05/2013 Friday
Yeni Şafak
Faili meçhul çavuş cinayetine karartma
Faili meçhul çavuş cinayetine karartma

Uzman Çavuş Alpay Maral evli ve bir çocuk babası. 11 yıldır Uzman Çavuş olarak görevini yapan Alpay Maral, bölücü terör örgütüne yönelik sayısız operasyonlara katılmış. Maral daha sonra Türk Silahlı kuvvetlerinin açtığı mayın arama ve temizleme kurslarını başarıyla bitirdikten sonra görev yeri olan Van'a gelmiş. 9 yıllık evli olan Alpay Maral, Van'da bir ev tuttuktan sonra bağlı olduğu birlikte görevine başladı. Maral, bir hafta sonra birliğinden ayrılmış ve bir daha eve dönmemiş.

CESEDİ PİKNİKÇİLER VAN GÖLÜ'NDE BULDU

Alpay Maral'ın 17 gün sonra cesedi bulundu. Maral kalbinden, göğsünden ve elinden olmak üzere 3 kurşunla infaz edildikten sonra ayaklarına taş bağlanarak Van Gölüne atıldı. Suda kaldığı süre boyunca çürümeler sebebiyle taşlardan kurtulan ceset, su üzerine çıkınca, infaz da ortaya çıkmış oldu. Piknikçiler tarafından suda bir cesedin olduğu ihbarıyla harekete geçen polis, cesedin kayıp Maral'a ait olduğunu belirledi.

O GÜN KAMERALAR NEDEN ARIZALIYDI?

Alpay Maral'ın ağabeyi Gürbüz Maral kardeşinin sır ölümünün peşini bırakmayacağını belirterek 'Kardeşim ortadan kaybolduğu gün, bir başka uzman çavuş arkadaşının ifadesine göre, bağlı bulunduğu birliğinden sivil kıyafetlerini giyerek ayrılmış ve gri renkli Opel marka bir arabaya binmiş. Binerken de yanındaki şahsa 'merhaba komutanım' gibi laflar etmiş. Ne kadar enteresandırki o gün kardeşimin birlikten ayrıldığını başka gören olmamış. Kardeşimin bağlı bulunduğu birliğin kameraları da o gün arızalıymış' dedi.

Jandarma Özel Harekat'ta görev yapan Alpay Maral, 3 yıldır mayın arama ve temizleme görevi için Çukurca'daydı.

11 years ago