|

Fatih Camii avlusunda İsrail protesto edildi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı, İstanbul'da protesto edildi. 

Aa
00:00 - 14/11/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:49 - 14/11/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Fatih Camii avlusunda İsrail protesto edildi
Fatih Camii avlusunda İsrail protesto edildi

Sosyal medya aracılığıyla organize olan binlerce kişi, saat 21.00'den itibaren Fatih Cami avlusunda toplanmaya başladı. 

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler, 'Katil İsrail, Filistin'den defol', 'İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam' şeklinde sloganlar attı. 

Cami avlusundaki gruba hitap eden İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in saldırısı nedeniyle İslam dünyasının ayakta olduğunu belirtti. 

Filistin'e destek vermeyen tüm ülke 'sultan'larının yıkıldığını kaydeden Yıldırım, Mısır'da, Tunus'ta, Libya'da bunların görüldüğünü, Suriye'de de görüleceğini söyledi. 

Yıldırım, 'İslam dünyası liderlerine sesleniyorum. Oyunu bırakın, Mısır, Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerin liderleri, bir araya gelin. Halkların hepsi, İslam dünyası liderlerinin bir araya gelmesini istiyor' diye konuştu. 

Mısır'ın İsrail'deki büyükelçisini çektiğini hatırlatan Yıldırım, 'Teklif ediyorum. Buradaki konsolosluk ve büyükelçilik kapatılsın' dedi. 

Yıldırım, İsrail'in saldırılarına devam etmesi halinde teyakkuzda olacaklarını ifade ederek, 'Gerekirse İsrail onlara ne yapıyorsa, biz de onların elçiliğini ve konsolosluğunu kapatmak için herşeyi yapacağız' ifadesini kullandı. 

Grup cami avlusundaki bekleyişini sürdürüyor. 

11 yıl önce