|

Festivale siyaset gölgesi

Ayşe Büşra Erkeç
00:00 - 6/04/2014 Pazar
Güncelleme: 22:57 - 5/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Festivale siyaset gölgesi
Festivale siyaset gölgesi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı''nca (İKSV) düzenlenen 33. İstanbul Film Festivali, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı''ndaki açılış töreni ile başladı. Siyasi şov girişimlerine sahne olan açılış töreninde bazı sanatçıların festival hakkında konuşmak yerine siyasi konularla ilgili mesaj verme yarışına girmesi dikkat çekti.

İZLEYİCİLER HER ŞEY GÖRDÜ

Sinefesto Yayın Yönetmeni Muhammed Uyar; ''Tören sinemadan ziyade son zamanlarda yaşanan gündem olaylarıyla insanlara mesaj verir nitelikteydi. Yolsuzluk söylemlerine, çocuk ölümlerine dair siyasi mesajlar verildi ve filmlerden kesitlerin sunulduğu gösterimlerde bile özellikle bu konularda mesaj veren sahnelerin tercih edildiği seyircilerin dikkatinden kaçmadı'' diye konuştu.

8 SALONDA GÖSTERİM

Törende, Alain Resnais ve Tuncel Kurtiz gibi geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren sinema dünyasının unutulmaz isimleri anıldıktan sonra festivalin ''Sinema Onur Ödülleri'', Türk sinemasına yıllarca emek vermiş 6 isme sunuldu. Ödülleri alan isimler şöyle: Umur Bugay, Abdurrahman Keskiner, İrfan Tözüm , Eşref Kolçak, Attila Özdemiroğlu ve Sevda Ferdağ.

Bu arada festival kapsamında 200''ü aşkın film, 20 Nisan''a kadar Beyoğlu Atlas, Beyoğlu Beyoğlu, Pera Müzesi, İstanbul Modern, Citylife City''s, Ortaköy Feriye ve Kadıköy Rexx olmak üzere 8 salonda izleyicilerle buluşacak.

10 yıl önce