|

Festus Okey için yürüdüler

Aa
00:00 - 8/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 17:50 - 8/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Festus Okey için yürüdüler
Festus Okey için yürüdüler

Beyoğlu'nda toplanan bir grup esnaf, polise destek yürüyüşü düzenledi. Taksim Meydanı'nda toplanan ve kendilerini “Beyoğlu esnafı ile sakinleri” olarak tanımlayan gruptakiler, ellerindeki Türk Bayrakları ile dövizler taşıdılar.

Gruptakiler adına basın açıklaması yapan Nizam Hışım adlı esnaf, “bir süre önce üzerinde kokain maddesi bulunan Nijeryalı Festus Okey'in, İlçe Asayiş Büro Amirliğinde polisle giriştiği mücadelede yaralanarak kaldırıldığı hastanede ölmesinin son derece üzücü olduğunu” söyledi. Hışım, bu olay ön plana çıkarılarak “polise yargısız infaz yapılmasının kabul edilecek bir unsur olmadığını, Beyoğlu Emniyetinin kıt imkanlar ve sayıca yetersiz personelle gece-gündüz hizmet verdiğini belirterek, ilçe sakinleri olarak can güvenliklerini sağlayan ilçe emniyetine desteklerinin süreceğini” kaydetti.

Gruptakiler, Taksim'den Galatasaray'a kadar yürüdükten sonra dağıldılar. Bu arada, yürüyüşte basın mensuplarının yanına gelerek, “Taksim'de kendisine kimlik soran polislerce dövüldüğünü” öne süren Erdem İzmitlioğlu (26), gruptakiler tarafından uzaklaştırıldı.

17 yıl önce