|

Fırtına çatıları uçurdu, minare devirdi

Cihan
00:00 - 3/01/2010 Pazar
Güncelleme: 12:23 - 3/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
Fırtına çatıları uçurdu, minare devirdi
Fırtına çatıları uçurdu, minare devirdi

Muş'ta dün akşam saatlerinde başlayan fırtına birçok evin çatısını ve reklam tabelalarını uçurdu, ağaçları ve minareleri devirdi.

Fırtınanın başlamasıyla birlikte ambulanslar şehir içinde dolaşmaya başladı. Polis devriyeleri arttırdı. Çıkan küçük çaplı yangınlara itfaiye anında müdahale etti. Yıkılan elektrik direkleri sebebiyle şehir karanlıkta kaldı.


İl genelinde birçok minare yıkılırken, Yeşilyurt Mahallesi'nde bir ev, üzerine minare yıkılması sebebiyle ağır hasar gördü.


Ev sakinleri geceyi komşularında geçirmek zorunda kaldı.


Minare evinin üstüne yıkılan Zübeyir Yıldırım, can kaybının olmamasına sevindiğini belirtirken, "Rüzgâr yüzünden minare düştü. Göründüğü gibi ev harap bir şekilde. Çok şükür can kabı yok. O sırada evdeydik. Daha sonra komşuların evine geçtik." dedi.


Zararın birkaç yerle sınırlı kalmadığını belirten Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Muharrem Yıldız ise mahalledeki bütün evlerde hasarın oluştuğunu ifade ederek, gerekli mercilerin felaketin ziyanını karşılaması gerektiğini vurguladı.


Okullardaki tahribattan dolayı çok üzgün olduğunu kaydeden Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise sabah saatlerinden itibaren okulları gezdiğini ancak sıkıntı olmayan okulun olmadığını söyledi.


Bayraktar, "Bütün okullarda tahribat söz konusu. Ancak 5-6 okulumuzda çok ciddi zararlar oluşmuş. Bu okullarımızın çatıları tamamen uçmuş durumda. Belde ve ilçelerimizden gelen bilgilere göre oralarda da zarar fazla. Eğitimin aksamaması için en kısa sürede onarımlara başlayacağız. Elimizden geldiğince eğitimi aksatmamaya çalışacağız." şeklinde konuştu.



14 yıl önce