|

FLAŞ: İlhan Selçuk Adliye'ye getirildi

00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 21:56 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
FLAŞ: İlhan Selçuk Adliye'ye getirildi
FLAŞ: İlhan Selçuk Adliye'ye getirildi

Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.


Bugün saat 11.00'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusuna başlanan ve akşam saatlerinde sorgusu sona eren İlhan Selçuk, Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılarak sağlık raporu için önce Cerrahpaşa'da bulunan Adli Tıp kurumuna götürüldü.


Sağlık raporunun ardından İlhan Selçuk geniş güvenlik önlemleri altında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Selçuk, Beyaz bir minibüsle adliyenin ön kapısından giriş yaptı.


CUMHURİYET OKURLARI EYLEM YAPTI

Selçuk'un Adliyeye getirilişi sırasında Cumhuriyet Gazetesi okurları Adliye çevresinde toplanarak eylem yaptı. Alkış tutan grup sık sık laiklik sloganları attı.


Bu arada canlı yayın için adliyenin önüne gelmek isteyen Kanal 24'e ait canlı yayın aracı eylem yapan grup tarafından yumruklanarak geri çıkartıldı. Canlı yayın aracını yumruklayan gruba polis müdahale etti. Grubun eylemi adliye çevresinde devam ediyor.


7 KİŞİ HALA EMNİYET'TE

İlhan Selçuk ile birlikte 5 kişi Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanacak. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişi ise halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bulunuyor.


İlhan Selçuk ile birlikte Doğu Perinçek'in Ankara'da gözaltına alınan 4 koruması da savcılığa sevk edildi.


SELÇUK'UN POLİS SORGUSU TAMAMLANDI

İlhan Selçuk'un avukatı Akın Atalay, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, İlhan Selçuk'un polis sorgusunun tamamlandığını kaydetti.


Selçuk'un sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Atalay, “İfadenin içeriğiyle ilgili herhangi birşey söyleyemiyorum. İfade, Ergenekon soruşturması kapsamında verilmiş bir ifadedir” dedi.


İFADE TAM 4 SAAT SÜRDÜ

Atalay, “suçlamanın ne olduğunun” sorulması üzerine, Ergenekon operasyonu kapsamında, suçlamanın somut olarak savcılık aşamasında ifade edileceğini söyledi.


Atalay, “Selçuk'un polise verdiği ifadenin uzun sürdüğü” iddiaları üzerine de, ifadenin yaklaşık 4 saat sürdüğünü ve ifade alınması sırasında zaman zaman ara verildiğini dile getirdi.


Selçuk'la görüşen avukatları, yazarın “sağlık durumunun iyi, moralinin de yerinde olduğunu” söylediler.


PERİNÇEK VE ALEMDAROĞLU İÇİN EK SÜRE

İlhan Selçuk Adliye'ye sevk edilirken operasyon kapsamında sorgulanan Perinçek ve Alemdaroğlu 24 saat daha gözaltında kalacak.


AVUKATLARIN İTİRAZINA RET

İlhan Selçuk'un gözaltına alınmasına tepki gösteren avukatlarının yaptığı itiraz reddedilmişti. Avukatlarının yaptığı başvurda şu ifadelere yer verildi: “83 yaşında olan müvekkilimiz, sunduğumuz doktor raporundan da anlaşılacağı üzere akut miyokard infarktüsü geçirmiş olup, hipertansiyonu mevcuttur. Nefes darlığı bulunan müvekkilimiz, uluslararası sınıflandırmaya göre üçüncü sınıf kalp hastasıdır ki en kötü kalp hastalığı dördüncü sınıftır. Yine doktor raporuna göre müvekkilimiz, düzenli ilaç kullanarak yaşantısını sürdürebilmektedir. Diğer bir rapor da tedavisinin sürdüğünü teyit etmektedir.”


Böylesine ağır hastalığı olan Selçuk'un gözaltına alınmasının kendisini mağdur ettiği ve bu işlemin usul ve yasaya aykırı olduğu öne sürülen dilekçede, Selçuk'un serbest bırakılması istendi. Ancak itiraz reddedildi.


3 AYRI DOKTOR RAPORU

Dilekçenin yanı sıra İlhan Selçuk'un sağlık durumu konusundaki 3 ayrı doktor raporu da savcılığa verilmişdi.


Yenigün Haber Ajansı A.Ş'nin hekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdal Atabek tarafından hazırlanan raporda, Selçuk'un daha önce iki kez miyokard infarktüsü geçirerek tedavi olduğu, sürekli olarak esansiyel hipertansiyon tedavisi gördüğü kaydedildi.


Raporda, “İlaçları alması gerekmekte, ruh ve beden sağlığını koruyan koşullarda bulunması zorunlu olmaktadır. Yakın bir tarihte radyolojik olarak tespit olunmuş plörezi-zatülcenp hastalığı geçirmiştir. Bu durumlar nedeniyle uygun olmayan her koşul (gözaltı ve benzeri koşullar) hayati tehlike taşımaktadır” ifadesi kullanıldı.


Prof. Dr. Cengiz Kuday ve Kardiyolog Dr. Oryal Gökdemir tarafından düzenlenen 21 Mart 2008 tarihli 2 raporda da Selçuk'un baş dönmesi, denge bozukluğu, sağ kolunda ve bacağında hipo-estezi şikayetleri bulunduğu belirtildi.

16 yıl önce