|

Gasp dehşeti: 3 ölü

Bakırköy'de döviz bürosu işleten eski vekil Adnan Yıldız'ın aracının önünü kesen motosikletli 2 gaspçı dehşet saçtı. Para çantasını almak isteyen saldırganlara Yıldız direndi. Saldırganlar otomobili taradı, Yıldız'ın eşi ve kızı öldü.

Oktay Yıldırım
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:11 - 15/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Gasp dehşeti: 3 ölü
Gasp dehşeti: 3 ölü

İstanbul-Bakırköy'deki Boztepe Sokak, dün sabah kanlı bir gasp girişimine sahne oldu. Silahlı saldırı, bir dönem Zeytinburnu Spor'un başkanlığını da yapan Anavatan Partisi Milletvekili Adnan Yıldız'ın Kartaltepe Mahallesi'ndeki evi önünde meydana geldi. Döviz bürosu sahibi Yıldız, aracına bineceği sırada 2 kişi tarafından gasp edilmek istendi. Kendisini tehdit eden saldırganla kısa bir boğuşmadan sonra silahını almayı başaran Yıldız, gaspçının direnmesi üzerine ona ateş etti. Daha sonra biraz daha uzakta bulunan diğer saldırgan, Yıldız ile eşi Firuze Yıldız (58) ve kızı Betül Yıldız'ın da (35) içerisinde bulunduğu aracı yaylım ateşine tuttu. Silah sesleri üzerine evin balkonuna çıkan oğul Kamil Yıldız da pompalı tüfekle gaspçılara ateş etmeye başladı.

ARAÇTA 300 BİN DOLAR

Yaklaşık 15 dakika sürdüğü belirtilen çatışmanın sona ermesiyle Yıldız'ın eşi ve kızının hayatını kaybettiği anlaşıldı. Alnından yaralanan gaspçı olay yerinde ölürken, yaralı halde kaçan diğeri ise kısa bir süre sonra yakalandı. Çatışmada yaralanan Adnan Yıldız ile oğlu Kamil Yıldız da hastanede tedavi altına alındı. Büyük paniğe sebep olan saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Uzman ekipler olay mahallinde 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ve bol miktarda boş kovan buldu. Olay Yeri İnceleme ekipleri, ateş açılan otomobil ile yaşamını yitiren saldırganın yaklaşık 10 metre uzağındaki motosikleti, kaskı ve tabancası üzerinde incelemeler yaptı. Emniyet yetkilileri, Zeytinburnu ilçesinde döviz bürosu bulunan Adnan Yıldız'ın aracındaki çantada 300 bin dolar olduğunu belirledi. Yıldız'ın, parayı her gün beraberinde eve getirip götürdüğü öğrenildi. Hayatını kaybeden Betül Yıldız'ın, babasına ait döviz bürosunda çalıştığı belirtildi.

DURUMLARI İYİ

Saldırıda kolundan yaralanan Adnan Yıldız ile elinden ve omzundan yaralanan oğlu Kamil Yıldız'ın tedavileri ise sürüyor. Baba-oğulun sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi. Gasp girişiminde, açılan karşı ateşle hayatını kaybeden saldırganın M.D.Y olduğu öğrenilirken, olay sonrası yaralı ele geçirilen ve tedavi altına alınan M.B.A adlı diğer saldırganın da hayati tehlikeyi atlattığı kaydedildi. Hırsızlık ve gasp suçlarından sabıkalı olduğu anlaşılan saldırganların, içi para dolu çantayı almak için bir süredir hazırlık yaptıkları kaydedilirken, buna ilişkin açılan 'takipli gasp' soruşturmasının geniş çaplı sürdüğü açıklandı.

Kamera kayıtta mı

Saldırının ardından olaya ilişkin bilgi veren mahalle sakinleri, ilginç bir detayı paylaştı. Son birkaç gündür motosikletli kişilerin sokakta şüpheli tavırlarıyla dikkat çektiğini ifade eden vatandaşlar, bunun yanında, bir süre önce de Adnan Yıldız'ın evinin hemen yanında bulunan çocuk yuvasına birkaç kişinin girdiğini ve yuvanın güvenlik kameralarını etkisiz hale getirildiğini öne sürdü.

Öldürme konuşacak!

Eski Milletvekili Adnan Yıldız'a yönelik silahlı saldırının detayları günyüzüne çıktı. Yıldız'ın, oğlunun pompalı tüfekle yaraladığı saldırganı ikinci kez ateş ederek öldürmesini engellediği anlaşıldı. Görgü tanıklarının beyanına göre olay şöyle gelişti: Motosikletli gaspçı, Adnan Yıldız'ın aracının kapısını açarak çantasındaki parayı istedi. Gaspçı silahına davranmak isteyen vekili kolundan yaraladı. Çıkan boğuşmada saldırganın silahını alan Yıldız, gaspçıyı alnından vurdu. Arkadaşının vurulduğunu gören diğer gaspçı, Yıldız'a ateş etti fakat kurşun, babasını korumak isteyen kızı Betül Yıldız'a isabet etti. Bu sırada anne Firuze Yıldız da eşine doğru koşunca saldırganın hedefi olmaktan kurtulamadı.

BABADAN OĞLUNA UYARI

Silah seslerini duyan Adnan Yıldız'ın oğlu Kamil Yıldız, pompalı tüfekle evinin balkonundan ateş ederek gaspçıyı yaraladı. Bu sırada baba Yıldız, saldırının tüm ayrıntılarının ortaya çıkması için oğlunu ikinci kez ateş etmemesi için uyardı. Oğluna, 'Öldürme, çünkü o konuşacak' diye bağıran Yıldız, ikinci gaspçının ölümünü engellemiş oldu.

Aynı araçta istemiyoruz!

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından yaşamını yitirenlerin cenazeleri Bakırköy Belediyesi'ne ait bir araçla alındı. Saldırganların kurşunlarıyla yaşamını yitiren anne ile kızının cenazesinin öldürülen saldırganla aynı araca konulmak istenmesine Yıldız ailesinin yakınları tepki gösterdi. Bunun üzerine saldırgan M.D.Y.'nin cesedi, belediyenin başka bir aracına konularak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Karagümrük Çetesi'nin hedefiydi

Anavatan Partisi'nden 17-18'inci dönem İstanbul Milletvekili olan Adnan Yıldız'ın adı 2000 yılında 'Karagümrük Çetesi' elebaşı Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerle olan husumetle gündeme geldi. 19 Nisan 2000 tarihinde Zeytinburnu ve Gültepe'deki silahlı saldırılara ilişkin hazırlanan iddianamede, eylem talimatını veren Nuri Ergin'in direktifleri doğrultusunda, Adnan Yıldız'dan tehditle 100 bin dolar istendiği kaydedilmişti. Yıldız, bir dönem Zeytinburnu Spor Kulübü Başkanlığı da yapmıştı.

Takip etmişler

Gasp girişimine uğrayan Adnan Yıldız'ın, önceki akşam 'takip edildiğine' dair kuşkuya kapıldığı ve emniyete 'Siyah bir otomobil peşimizde' diyerek ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.


10 yıl önce