|

Gaz sızıntısı 7 öğrencinin canına mal oldu

Ankara'nın Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi'nde, 7 üniversite öğrencisi, karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
00:00 - 1/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 11:52 - 1/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Gaz sızıntısı 7 öğrencinin canına mal oldu
Gaz sızıntısı 7 öğrencinin canına mal oldu

Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi'nde yeni yıl kutlamasına katılan 7 üniversite öğrencisi, karbonmonoksit gazından zehirlenerek, yaşamını yitirdi.

Birlik Mahallesi 409'uncu Sokak'ta oturan Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Özgür Turan Atila (18), evinde, aynı üniversiteden 6 arkadaşına yeni yıl partisi verdi.

Evin kombisinden çıkan ve bacadaki tıkanma nedeniyle geri tepen karbonmonoksit gazından zehirlenen 7 öğrenci, yaşamını yitirdi. Özgür Turan Atila'nın halası Gonca Arıkök, Atila'nın telefonuna cevap vermemesi nedeniyle durumdan şüphelenerek, eve geldi. Kapısı, polisler eşliğinde çilingire açtırılarak girilen evin salon ve odalarında öğrencilerin cesetleri bulundu.

Yaşamını yitiren öğrencilerden kimliği belirlenenlerin Büşra Bek, Elif Koyuncuoğlu, Oğuzhan Tozburun ve Tarık Şükrü Yılmaz olduğu anlaşıldı. İki öğrencinin kimliği ise henüz belirlenemedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri evde çalışma başlattı. Özgür Turan Atila'nın babasının İzmir'de yerel bir gazetede çalıştığı, Özgür Atila ile kalan annesinin de yılbaşı nedeniyle İzmir'e gittiği öğrenildi. Bu arada, öğrencilerin kaldığı apartmanın en üst katında kalan bir ailenin gece saatlerinde karbonmonoksit gazından zehirlendiklerini farkederek, İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altına alındıkları öğrenildi.


15 yıl önce