|

Gazeteci Nazlı Ilıcak'a beraat

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'a 'hakaret ettiği' iddiasıyla yargılanan gazeteci Nazlı Ilıcak beraat etti.

Aa
00:00 - 9/03/2010 Salı
Güncelleme: 15:38 - 9/03/2010 Salı
Yeni Şafak
Gazeteci Nazlı Ilıcak'a beraat
Gazeteci Nazlı Ilıcak'a beraat

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Atilla Ayvacı, Atilla Kart'ın Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala hakkında bazı iddialarda bulunduğu, daha sonra ilgili kurumlardan bu iddiaların aksi yönünde açıklamalar yapıldığını anımsattı.

Nazlı Ilıcak'ın da Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde 27 Kasım 2008 tarihinde, 'Efkan Ala'ya iftira' başlığı altında bir yazı kaleme aldığını belirten Savcı Ayvacı, Ilıcak'ın 'Kart'ın iftira ve yalan makinesi gibi hareket ettiğini' yazdığını anlattı. 

Savcı Ayvacı, yazının bütünlüğü içinde değerlendirildiğinde ağır eleştiri niteliğinde bulunduğunu, siyasetçi ve üst düzey yöneticilerin ağır eleştiriye maruz kalabileceklerini kaydetti. 

Ilıcak'ın bu yazıyı toplumu bilgilendirmek amacıyla kaleme aldığını belirten Savcı Ayvacı, unsurları oluşmayan suçtan dolayı Ilıcak'ın beraatına karar verilmesini istedi. 

Kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Sevim Efendiler, yazı bir bütün olarak değerlendirildiğinde, eleştiri kırıcı da olsa küçük düşürücü de olsa gazetecinin görevi dahilinde bulunduğunu, siyasetçinin bunu hoşgörüyle karşılaması gerektiğinden hukuka aykırılığın ortadan kalktığını bildirdi. 

Dolayısıyla sanığın toplumu bilgilendirmek amacıyla ele aldığı yazı bu çerçevede değerlendirildiğinde, ağır eleştiri sınırlarında kaldığını belirten Efendiler, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Ilıcak'ın beraatına karar verdi. 

14 yıl önce