|

Gaziantep Havalimanı'na uçaksavar rampaları yerleştirildi

Gaziantep'te geçtiğimiz günlerde Kilis ve Karkamış 1'nci Hudut Alayı'nda konuşlandırılacak askeri araçların sevkiyatının ardından, bu kez havalimanında askeri hareketlilik yaşandı.

Cihan
00:00 - 11/08/2012 Cumartesi
Güncelleme: 15:38 - 11/08/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Gaziantep Havalimanı'na uçaksavar rampaları yerleş
Gaziantep Havalimanı'na uçaksavar rampaları yerleş

Havalimanının bir bölümüne, aralarında uçaksavar rampalarının da yer aldığı askeri araçlar konuşlandırıldı. Askeri araçlar, 'Özel Güvenlik Bölgesi' yazılı alan içerisinde bulunuyor.


Gaziantep'te ilk olarak Suriye ile yaşanan uçak krizinin ardından sınır bölgesinde hareketli günler yaşanmış, 5. Mekanize Zırhlı Tugayı'ndan 12 araçlık askeri konvoy Kilis'e doğru yola çıkmıştı. Bu sevkiyattan yaklaşık bir ay sonra da tank, zırhlı muharebe aracı, füze sistemleri ile piyadelerin bulunduğu araçlar, Kilis ve Karkamış istikametine doğru yola çıkmıştı. İldeki son askeri hareketlilik de Gaziantep Havalimanı'nda yaşandı. Suriye sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafede yer alan havalimanının 'Özel Güvenlik Bölgesi' adı altında çevrilen yere, uçaksavar rampalarının da yer aldığı askeri araçların konuşlandırıldığı görüldü. Gaziantep Havalimanı, ABD'nin Irak operasyonu sırasında da lojistik olarak hizmet vermişti.

12 yıl önce