|

Gaziantep'deki tekstil fabrikası alev alev

Gaziantep'te bir tekstil fabrikasında çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Cihan
00:00 - 15/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:01 - 16/10/2012 Salı
Yeni Şafak
Gaziantep'deki tekstil fabrikası alev alev
Gaziantep'deki tekstil fabrikası alev alev

Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika yangınını söndürme çalışmalarına katılan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, saat 21.00 sıralarında yapılan ihbar üzerine ekiplerinin kısa sürede yangına müdahale ettiğini belirtti.

Fabrikanın depo kısmında başlayan yangının bir süre sonra alanın tamamına yayıldığının görüldüğünü ifade eden Yalım, yangına 35 araç ve 100 kişilik bir ekiple müdahale ettiklerini belirtti.

Yangına 8 ayrı noktadan ''su tuttuklarını'' ifade eden Yalım, şunları kaydetti:

''İlk etapta yangının diğer alanlara sirayet etmesini önlemeye çalıştık. Çökme tehlikesini göz önünde bulundurarak kontrollü bir şekilde müdahale ettik. Amacımız yangını en kısa sürede söndürmek ve diğer bölümlere sıçratmamaktı. Alanın büyüklüğü ve zor şartlar bizi zorladı. Yangını söndürme çalışmalarına katılan iki arkadaşımız çökme sonucu içeride kaldı, onları kurtardık. Çok riskli bir durumdu ama yangını kontrol altına aldık.''

Bu arada Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da yangın çıkan fabrikaya gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları devam ediyor.


12 yıl önce