|

Gebze'de 60 araç birbirine girdi

TEM Otoyolu Gebze mevkiinde meydana gelen zincirleme kazada 60 araç birbirine girdi.

Cihan
00:00 - 18/02/2008 الإثنين
Güncelleme: 17:00 - 18/02/2008 الإثنين
Yeni Şafak
Gebze'de 60 araç birbirine girdi
Gebze'de 60 araç birbirine girdi

TEM Otoyolu Gebze mevkiinde iki ayrı zincirleme kaza meydana geldi. İlk kaza Kocaeli İstanbul istikametinde meydana geldi ve yaklaşık 60 araç birbirine girdi. İstanbul Kocaeli istikametinde meydana gelen diğer kazaya ise 20 araç karıştı.


Kaza, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle TEM otoyolu Gebze mevkiinde saat 14:30 sıralarında meydana geldi. İstanbul istikametinde ilerleyen araçlar Gebze gişelerine 100 metre kala birbirine girdi. Aniden bastıran tipi nedeniyle görüş mesafesinin azalması sonucu önündeki TIR'a çarpan sürücünün neden olduğu ilk kazanın ardından araçlar peşpeşe kazaya karıştı. Otobüs, LPG yüklü kamyon, TIR ve otomobillerden oluşan yaklaşık 60 araç zincirleme kazaya karıştı.



Otobüslerde mahsur kalan yolcular ise beklemek istemeyince eşyalarını alarak yola çıktı. Bazı yolcular bariyerleri atlayarak karşı yöne geçti. Bariyerleri kendi başına aşamayan yaşlı insanlar ise kucakta taşınarak karşıya geçirildi. Kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapandı. Kilometrelerce uzunluğunda araç kuyruğu oluştu.



Olay yerine çağrılan çekicilerle araçların çekilmesi işlemleri devam ediyor. Trafik, polisin gayreti sonrası tek şeritten verilmeye başlandı. Kazaya karışan bir vatandaş, "Aniden bastıran tipi ve kar nedeniyle hiçbir şey anlayamadan önümüzdeki araca çarptık" dedi. Bir başka vatandaş ise bir minübüsü göstererek, "İlk kazayı bu araç yaptı. Önündeki TIR'ı farketmedi. önündeki TIR'a çarpptı. Arkadan gelen araçlar da birbirine çarptı." şeklinde konuştu.


٪d سنوات قبل