|

Gece yarısı belge imhası

Ölümü üzerindeki sır perdesi aralanamayan Albay Kazım Çillioğlu'nun mezarı açılmadan iki hafta önce İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nda sabaha kadar yaklaşık bir traktör kasası evrak imha edildiği ortaya çıktı

Haber Merkezi
00:00 - 21/06/2011 Salı
Güncelleme: 23:33 - 20/06/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Gece yarısı belge imhası
Gece yarısı belge imhası

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın ölümünün üzerinden 17 yıl sonra yeniden açtığı eski Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Çillioğlu dosyasıyla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Başsavcılığın talimatıyla Albay Çillioğlu'nun mezarı açılmadan iki hafta önce İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nda gece yarısından sabaha kadar evrak imha edildiği ortaya çıktı.

SABAHA KADAR EVRAK İMHA EDİLDİ

Şaibeli bir şekilde hayatını kaybeden Çillioğlu'nun lojmandaki evine ilk giren kişi olan Tümgeneral Mehmet Çörten'in İzmir'de sabaha kadar evrak imha ettirdiği ortaya çıktı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nda 25 Mayıs'ta bir traktör römorku evrakın sabah 06'ya kadar yakılarak imha edildiği öğrenildi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın haberi olmadan yapıldığı iddia edilen imha operasyonunun Tümgeneral Çörten tarafından yürütüldüğü ileri sürüldü. Çillioğlu'nu öldürdüğü iddia edilen Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım'ın 2002-2004 tarihleri arasında İzmir İl Jandarma Komutanı Mehmet Çörten'in himayesinde Jandarma bölgesinde ikamet ettirildiği kaydedilmişti.

DELİLLER Mİ KARARTILDI?

Şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Albay Çillioğlu'nun lojmanına giren ilk isim olan dönemin kurmay Başkanı Çörtoğlu'nun, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca Çillioğlu dosyasının yeniden açılmasından kısa bir süre önce böylesine bir imha operasyonu yapması dikkat çekici bulundu. Çillioğlu'nun kabrinin açılarık cesedin yeniden otopsi yapılması için harekete geçilmeden hemen önce hayata geçirilen "İmha" şaşırttı. İddialara göre Yeşil ve Kazım Çilliğlu'nun şaibeli ölümü arasındaki bağın ortaya çıkmaması için evraklar imha edildi. Yasal olmadığı ve üst komutanlığının bilgisi dışında yapıldığı imha opresyonu ile hukuki süreçlerin sabote edilmek istendiği ileri sürüldü.


Çörten Paşa'nın dosyası kabarık

Tümgeneral Mehmet Çörten'in başında bulunan Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığının JİTEM'in devamı olduğu iddia edilmişti. Göreve geldiği günden bu yana sürekli gündemde olan Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tümgeneral Mehmet Çörten ile ilgili; JİTEM'in Derin Paşası olduğu, JİTEM ve Ergenekonla ilgili belgeleri imha ettiği, Albay Kazım Çillioğlu'nun şüpheli intiharında rolü olduğu, Reşadiye olayında üst makamları yanlış yönlendirdiği ve Sarıyayla Karakolunun basılmasında ihmali bulunduğu ileri sürüldü.



13 yıl önce