|

Geleneksel kutlama yapıldı

''Bab-ı Ali Yaşıyor, Bayramını Kutluyor'' sloganıyla gelenekselleşen "24 Temmuz Basın Bayramı" kutlamaları, canlandırılan Marmara Kıraathanesi'nde gerçekleştirildi.

Aa
00:00 - 24/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 21:24 - 24/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından İstanbul Erkek Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'de bir dönemin bütün gazetelerinin Bab-ı Ali'de yer aldığını, Türkiye'nin yazar, şair, gazeteci ve ediplerinin Türkiye'yi dünyaya buradan tanıttığını belirterek, Bab-ı Ali'nin önemli bir mekan olduğunu söyledi.

Basın Bayramı'nı daha önce Sultanahmet Meydanı'nda kutladıklarını ifade eden Atalay, "Basın Bayramı'nı geçen sene 3 gün üst üste kutladık. Bu sene tek gün yapıyoruz. Pek çok devlet adamı yetiştirmiş bu güzel okulun önünde bu programımızı gerçekleştirelim istedik. Birbirinden değerli konuşmacılarımız panelde çok güzel şeyler anlatacak. Basın Bayramı, bu yıl ramazana denk geldiği için iftarımızı burada yapacağız. Sahura kadar edebi sohbetler yapıp, şiirler okuyup, müzik dinleyeceğiz" diye konuştu

Konuşmanın ardından, İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Engin Köklüçınar yönetiminde "Dünden Bugüne Bab-ı Ali" paneli gerçekleştirildi. Panelde, basının Bab-ı Ali'de olduğu dönemde çalışan gazeteciler anılarını katılımcılarla paylaştı.

Etkinliğe, basın kuruluşlarının yöneticileri, gazeteciler ve BİK personeli katıldı.


11 yıl önce