|

Genel grev isteyip Türk-İş'i işgal ettiler

Türk-İş'in Ankara'da düzenlediği mitinge Tekel işçileri damga vurdu. 'Genel grev genel direniş' çağrısı yapan Tekel işçileri miting sonrasında Türk-İş Genel Merkezi'ni işgal etti ve Genel Başkan Mustafa Kumlu'nun istifasını istedi.

00:00 - 18/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:31 - 18/01/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Genel grev isteyip Türk-İş'i işgal ettiler
Genel grev isteyip Türk-İş'i işgal ettiler

Ankara'da Türk-İş öncülüğünde düzenlenen “ekmek, barış, özgürlük için demokrasi ve haklar” mitingine şehir dışından gelen 25 bin işçi destek verdi. İşçilerden bazıları platformun üzerine çıkarak “Genel grev genel direniş' şeklinde slogan attı. Bir aydır eylemde olan Tekel işçileri miting sonrası Türk-İş Genel Merkezi'ni işgal etti.

Ankara Garı'nda başlayan yürüyüşün ardından işçiler Sıhhiye Meydanı'nda toplandı. Mitinge sadece işçiler değil diğer meslek ve emek örgütleri temsilcileri de destek verdi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Kumlu'dan “genel grev açıklaması' bekleyen TEKEL işçileri, bu beklentileri gerçekleşmeyince Kumlu'nun konuşmasının ardından konuşmaların yapıldığı kürsünün önüne geldi.

İşçilerden bazıları platformun üzerine çıkarak “Kumlu buraya', “Genel grev genel direniş' şeklinde slogan attı. Bu sırada mikrofonu alan Harb-İş Genel Başkanı Ahmet Kalfa, “Emekçilerin sorunlarının çözümü için genel greve ihtiyaç vardır. TÜRK-İŞ de bu kararı almalıdır' dedi. Tekel işçileri miting sonrasında Türk-İş Genel Merkezi'ni işgal etti ve Kumlu'nun istifasını istedi.

İŞÇİLERE 41 BİN'ER LİRA TAZMİNAT

Öte yandan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 31 Ocak 2010 tarihi itibariyle Tekel işçilerine ortalama 41 bin lira kıdem ve ihbar tazminatı ödeneceği, bu tarihten sonra işçilerin iş akitlerinin sona ereceğini bildirdi. İş akdi feshedilecek 8 bin 364 işçiye 1 Şubat 2010 tarihinde hesaplarına yatırılmak suretiyle toplam 350 milyon lira ihbar ve kıdem tazminatının ödeneceğinin hesaplandığı kaydedildi.


14 yıl önce