|

Genelkurmay Başkanı'ndan flaş açıklama

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "İstediler diye istifa etmem" dedi.

İha
00:00 - 29/10/2013 Salı
Güncelleme: 22:58 - 29/10/2013 Salı
Yeni Şafak
Genelkurmay Başkanı'ndan flaş açıklama
Genelkurmay Başkanı'ndan flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 29 Ekim Resepsiyonu'na katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, TSK'nın her türlü siyasi akıma uzak durması gerektiğini vurgulayarak, "Beni hedef tahtasına oturtursanız. Beni de bulamazsınız. İstediler diye istifa etmem. Ben buraya elimi taşın altına koyarak geldim. Ben milletin güvenine bakarım" ifadesini kullandı.

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL ÖZEL: 'RUS SAVAŞ UÇAKLARI HAVA SAHAMIZI İHLAL ETMEDİ"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Rus savaş uçaklarının hava sahasını ihlal etmediğini belirterek, "F-16'lar tedbir amaçlı kaldırıldı" dedi. Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda basın mensuplarına konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Rus savaş uçaklarının hava sahasını ihlal etmediğini belirterek, "F-16'lar tedbir amaçlı kaldırıldı" ifadesini kullandı.

Orgeneral Özel, füze ihalesiyle ilgili ise, "ABD bize rahatsızlık bildirmedi" diye konuştu. Orgeneral Özel, Balyoz davasıyla ilgili, "Söyleyeceğimi söyledim, açıklama yapmayacağım" diye konuştu. Türkiye'nin Suriye sınırında vurduğu hedeflere yönelik ise Orgeneral Özel, "Yaptığımız her şey yasal" dedi.

10 yıl önce