|

Gereksiz sezaryene soruşturma geliyor

Cihan
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 09:21 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Gereksiz sezaryene soruşturma geliyor
Gereksiz sezaryene soruşturma geliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de sezaryenle doğum oranının çok yüksek olduğunu belirterek konuyla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi. Bakan Akdağ, gereksiz yere sezaryenle doğum yaptıran doktorlarla ilgili işlem yapacaklarını belirtti.

Yozgat'taki incelemelerini tamamlayan ve Sağlıkta Dönüşüm Programı adıyla bir toplantı yaparak ilin sağlık sorunlarını masaya yatıran Bakan Akdağ, toplantı sonunda bir basın açıklaması yaptı. Yozgat'ın eksiklerinin giderileceğini söyleyen Bakan Akdağ, hastanelerle ilgili çalışma raporlarında sezaryenle doğum oranlarının yüksek olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Sezaryenle doğumun ülke genelinde yüksek olduğunu sözlerine ekleyen Akdağ “Türkiye'de sezaryenle doğum oranları çok yüksek. Bu konuda bakanlık olarak bir çalışma yapıyoruz. Ana Çocuk Sağlığı Genel Müdürlüğü bir rehber hazırladı. Bu rehberi yakın zamanda tüm Türkiye'de hekimlerin hizmetine sunacağız. Rehber dışında uzman derneklerle beraber gereksiz sezaryenle varsa biz gerekeni yapacağız ilgili hekimler hakkında. Bunu buradan duyurmuş olalım” dedi.

Kıyafetlerde isim modasına Sağlık Bakanı Akdağ da uydu

Kabinedeki kendi isminin işlendiği kıyafet giyen bakanlar arasına Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Bakan Akdağ'ın, incelemelerde bulunmak için geldiği Yozgat'ta giydiği gömleğinin kolunda isminin yazılı olduğu dikkatlerden kaçmadı. Daha önce de Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in çoraplarında isminin yazılı olduğu dikkat çekmişti.

17 yıl önce